BK MLADÁ BOLESLAV

Václav Kočí: Šance jsme měli, klidně jsme to mohli rozhodnout dřív

28. 12. 2014
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Obránce Václav Kočí je nejnovější posilou Bruslařského klubu, teprve v sobotu se podařilo vyřídit jeho hostování z Pardubic. V rozhovoru se staronová tvář Mladé Boleslavi rozhovořila o svém příchodu do města automobilů, o tom, kolik času bylo na sehrání se spoluhráči a také prozradila své dojmy o utkání s karlovarskou Energií.

Novopečený bek Středočechů Václav Kočí přiznává, že utkání s Karlovými Vary nebylo pro Bruslaře tak jednoduché, jak může napovídat výsledek. „Dokázali jsme je tlačit hlavně o první třetině, o té druhé zas pro změnu oni zatlačili nás,“ říká k průběhu duelu. „Důležité je, že jsme byli schopní ubránit to vedení 2:1. A pak ještě něco přidat.“

Takříkajíc na dno svých sil si sáhl Kočí i z osobního pohledu na věc. Má za sebou totiž dvouměsíční zdravotní trable. „Pro mě osobně to bylo hodně těžké, protože jsem naposledy nastoupil k ligovému utkání na konci října,“ přiznává nevesele.

Pětatřicetiletý obránce, jenž je ve středních Čechách na hostování do konce sezony 2014/2015, si podle svých slov vzpomíná na své angažmá v první extraligové sezoně Mladé Boleslavi, ve které oblékal dres s okřídleným šípem. „V Pardubicích jsem nedostával příležitost, Boleslav pro mě představuje takovou trochu záchranu. Na své předchozí působení tady hrozně rád vzpomínám, tehdy se mi tu vlastně poprvé otevřely brány do takového toho velkého hokeje,“ říká.