BK MLADÁ BOLESLAV

V aktuální situaci je bod málo, ví Michal Bárta

13. 1. 2015
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l. – Sedmadvacetiletý Michal Bárta po utkání s Kometou neskrýval jisté rozčarování a zklamání z prohry. Moc dobře věděl, že bod ze zápasu, který Bruslaři dokázali zdramatizovat a dokonce v něm ještě vedli, je v jejich aktuální situaci velmi málo. Ocenil také brankářský výkon Martina Růžičky, který hodně přispěl k tomu, aby mladoboleslavští hokejisté v utkání s Brnem bodovali.

Michale, vstup do utkání se vám příliš nepovedl, ale poté jste se zvedli a zatlačili jste soupeře. Jak vy sám jste viděl zápas s Kometou?

Máte pravdu, že náš vstup do utkání byl velmi špatný. Před zápasem jsme si řekli, že nechceme hned inkasovat, ale soupeř nám dal dva rychlé góly a pak už jsme museli dotahovat. Ve druhé třetině jsme zvýšili pohyb a důraz, a soupeře jsme trochu dostali pod tlak. Musím říct, že gól na konci druhé třetiny nás hodně zvedl a je škoda, že i když jsme dokázali v zápase chvíli vést, tak hned z dalšího střídání jsme opět inkasovali.

Co říkáte na váš gólový zápis v tomto utkání, jste spokojen?

Jsem rád, že jsem pomohl týmu gólem, ale k čemu to je, když nakonec bereme jen jeden bod do tabulky, ačkoli jsme mohli mít tři.

Boleslavi se v sezoně nedaří v prodloužení, nepovedlo se vám proměnit zatím ani jeden zápas, který se prodlužoval, nebo který dospěl až do nájezdů. To asi není příliš lichotivá vizitka, že?

Ano, bohužel je to fakt. Prodloužení a nájezd – nezískali jsme v této sezoně ještě žádný bonusový bod. V hlavách to ale nemáme. Vždycky do toho jdeme, že ten druhý bod chceme urvat a to jsme si také říkali v zápase s Kometou. Bohužel to nevyšlo a mrzí nás to všechny.

Vás ale výrazně podržel gólman, co soudíte o jeho výkonu?

Hned po příchodu do kabiny jsme ho chválili, protože chytal opravdu dobře a v mnoha momentech nás opravdu podržel.

Divoká chvilka na začátku třetí třetiny, kdy v rychlém sledu padly tři góly – co k tomu říct?

To už navazovalo na konec druhé třetiny, kdy jsme zvýšili pohyb a hra šla nahoru dolů. Ve stejném tempu jsme vlítli i do té poslední části. Pak už to mělo velké tempo. Je škoda, že ačkoli jsme vedli o jednu branku, že jsme vzápětí inkasovali.

Všimli jste si nápisu „My baráž nechceme“, který fanoušci vyvěsili v kotli před zápasem?

Všimli. Tu situaci samozřejmě vnímáme jak my hráči, tak každý v klubu. Do zápasu jsme šli s tím, že chceme něco urvat.

V pátek vás čeká zápas ve Vítkovicích. Jsou pro vás teď venkovní zápasy tak trochu strašákem?

Venku poslední dobou opravdu hodně inkasujeme a chceme se toho vyvarovat. Máme na to skoro týden, abychom na tom zapracovali.

Mohl by bod s Kometou přispět k posílení psychiky pro ten venkovní zápas na Moravě?

Jsme rádi za každý bod, ale jeden je v tom tříbodovém systému v naší situaci opravdu málo.

Děkujeme za rozhovor.