BK MLADÁ BOLESLAV

Pavel Musil: Hattrick neřeším. Hlavně, že jsou tři body!

18. 1. 2015
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Nakonec vítězný zápas s Libercem (3:1) měl ve své podstatě dva hrdiny. Brankář Martin Růžička čaroval v brance, útočník Pavel Musil pro změnu v útočném pásmu. Jeho první gól padl tak rychle a tak nečekaně, že jej dokonce nejprve připsali obránci Robarovi. Napodruhé už byla naštěstí situace o dost jasnější. Dvaadvacetiletý forvard dokonce v samostatném úniku sahal po hattricku, nakonec to ale nevyšlo. Ne že by ho to muselo až tak mrzet.

„Pro vítězství jsme byli odhodlaní udělat všechno, věděli jsme, že jsme v ošemetné situaci, a že cokoliv jiného než tři body by znamenalo problém,“ přiznává Pavel Musil zpětně. „V posledních zápasech jsme se bohužel vždycky dostali do ztráty a těžko to doháněli. Tentokrát jsme se drželi,“ pochvaluje si.

Nad Bruslaři už tak trochu visí Damoklův meč. Každá další větší ztráta bodů může znamenat nekompromisní přikování ke spodu tabulky. „Víme o tom. Bereme to tak, že teď už prostě jenom musíme. Doma bezpodmínečně vyhrávat a zvenku vozit alespoň něco,“ vysvětluje Musil.

První branka zápasu v podání Pavla Musila vzbudila diskuse, mnozí totiž neviděli, co přesně se stalo, a jak tudíž padla. „Ani já sám jsem to pořádně neviděl. Jen vím, že mi Mitja Robar poslal přihrávku. Pravděpodobně se to muselo nějak dorazit od brankáře nebo tyčky,“ popisuje svou trefu, která – mimochodem – padla skutečně odrazem o Lašákovu brusli. A myšlenka na hattrick. „Samozřejmě tam byla,“ usmívá se Musil spiklenecky, ale vzápětí dodává: „Ale mnohem důležitější jsou samozřejmě tři body.“

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav