BK MLADÁ BOLESLAV

Snad jsme konečně našli něco, co funguje, doufá Michal Broš

23. 1. 2015
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Podle nadšeného hokejového fanouška parádička jako z učebnice, podle podstatně skromnějšího přístupu Michala Broše spíše náhoda. Buď jak buď, kličkovaná v podání boleslavského útočníka skončila efektní brankou a otevřela nakonec sedmigólový účet celého utkání se Zlínem – důležitého utkání, ve kterém byli nakonec úspěšnější Bruslaři.

„Určitě je daleko lepší začínat bez gólu než prohrávat 2:0. Proto se snažíme hrát opatrněji. Když ustojíme první třetinu bez obdržené branky, je to pro nás očividně dobré,“ vysvětluje Michal Broš, proč už podvakrát vstoupili hokejisté Mladé Boleslavi do zápasu velmi opatrně. „Dvakrát jsme s tím teď vyhráli a snad jsme konečně našli něco, co funguje.“

Broš zabodoval svou povedenou trefou, jež otevřela střelecký účet zápasu. „Klimoš (Tomáš Klimenta, pozn. red.) mi to sklepnul do jízdy a mě se nějakým způsobem povedlo vyhnout se tomu hráči ve středním pásmu. Pro obránce už je to potom těžké. Jednou za čas se to takhle povede,“ hovořil o celé záležitosti spíše skromně.

A co si ze zápasu se Zlínem odnést do těch dalších, respektive posledních duelů základní části? „Dobrý pocit, sebevědomí. A vědomí, že se dá hrát s každým, liga je vyrovnaná a my nemáme žádný důvod bát se jet do Pardubic,“ vypočítává Broš.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav