BK MLADÁ BOLESLAV

Těžko se nám přes ně přecházelo, přiznal Richard Jarůšek

15. 2. 2015
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. – Dlouho sledoval zápasy jen z tribuny, pendloval mezi Extraligou a 1. ligou, v posledních zápasech se však mladý útočník Richard Jarůšek usadil v základní sestavě Bruslařů. I v utkání proti Hradci Králové byl vidět, svým pověstným důrazem se postaral o několik šancí Středočechů, kteří ale nakonec podlehli Mountfieldu těsně 1:2.

„Hradec to měl skvěle postavené vzadu, těžko se nám přes ně přecházelo a to byl hlavní důvod, proč jsme neuspěli,“ hledal brněnský odchovanec příčiny těsné porážky a dodal: „Připravovali jsme se předem na jejich důraznou hru, věděli jsme, že budou hrát do těla, ale na to se nemůžeme vymlouvat.“

Richard Jarůšek se letos již několikrát trenérům nevešel do sestavy, momentálně však celkem pravidelně nastupuje. „Musel jsem makat a čekat na svou šanci, která teď přišla, uvidíme, jak to bude dál,“ hodnotí svou pozici v týmu třiadvacetiletý powerforward.

V rámci pozápasového rozhovoru došlo také na malé retrospektivní okénko v podobě hodnocení předešlého – a hlavně vítězného, což zřejmě nečekal ani nejzarytější optimista – mače na horkém třineckém ledě. „Rozhodla druhá třetina, vlítli jsme na ně a dali rychlé góly krátce po sobě.“ Jarůšek v onom utkání vstřelil důležitý vyrovnávací gól ze samostatného nájezdu. „Zkoušel jsem to zakončení na tréninku a vycházelo mi, tak jsem to zkusil i v zápase – a vyšlo to. Viděl jsem video s gólmanem Třince, Peterem Hamerlíkem, ve kterém říkal, že to byla náhoda a štěstí, čemuž jsem se musel smát,“ dodal pobaveně.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav