BK MLADÁ BOLESLAV

Neprohra v Chomutově = jisté prvenství v základní části!

1. 2. 2008
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Do konce základní části první ligy sice ještě zbývají čtyři kola, ale hokejisté BK Mladá Boleslav si mohou zajistit nejlepší výchozí pozici pro play-off již v sobotu 2. února. To nastoupí od 17:30 na ledě Chomutova a pokud neprohrají v základní hrací době, svěřence Petra Kaňkovského právě Severočeši, kteří na druhé pozici ztrácí na Mladoboleslavské deset bodů, nebudou moci v tabulce přeskočit.

S úderem půlnoci 31. ledna skončila možnost posilování kádrů svých týmů. Poslední možný den využilo k doplnění kádru také vedení Chomutova. Formou střídavého startu mohou dres Severočechů obléknout útočníci Karlových Varů Pavel Kuběna a Rastislav Dej. Do brány by se mohl postavit kladenský Miroslav Kopřiva. Dále získal tým Martina Pešouta z Kadaně Tomáše Polanského a Vojtěcha Kloze. Ještě před tím přišel do severočeského klubu Martin Gálik z Nitry a mladoboleslavským fanouškům dobře známý David Všetečka, jenž působil v Bruslařském klubu během sezon 2005/2006, 2006/2007 a také v úvodu té letošní. (Posilovala také Mladá Boleslav, o doplnění kádru čtěte více zde.)

Letošní vzájemné duely Mladé Boleslavi s Chomutovem vyznívají pro Středočechy. Ti sice prohráli hned první zápas 3:4 po prodloužení, který se hrál ještě v azylu v Benátkách nad Jizerou, avšak poté zvítězili v severočeském městě 5:2 a ve Zlatopramen Aréně před necelým měsícem ještě výrazněji 6:1.

Podobný problém s trenéry, který muselo řešit vedení Mladé Boleslavi v průběhu Vánoc, nastal také v Chomutově. Vladimír Kýhos, dlouholetý kouč Severočechů, se v polovině ledna rozhodl odejít do Brna a KLH tak nově vede Martin Pešout.

Nejproduktivnějším hráčem Chomutova a zároveň celé první ligy je Milan Kostourek, jenž nasbíral ve čtyřiceti zápasech 51 kanadských bodů (26+25). O šestnáct bodů méně má na svém kontě druhý Petr Jíra (13+22) a třetí místo patří těsně Jaroslavu Haškovi s 34 body (15+19). Jedničkou mezi třemi tyčemi je Luboš Hořčička s průměrem 2,30 gólu na zápas a úspěšností zákroků 93,33 %.

Oslnivou formou se Chomutovští zrovna chlubit nemohou. Vždyť z posledních pěti zápasů vyhráli jen dva. Nestačili na Hradec Králové (2:6), Havlíčkův Brod (2:3) a Vrchlabí (5:6). Tři body si odnesli z duelu proti Kadani (2:1) a naposledy ve středu porazili Beroun 5:1. Do černého zamířili Charousek, Kostourek, Révay, Mikšovic a Chatrnúch.

Chomutov nastoupil proti Berounu v sestavě: Podolka - Révay, Trefný, Bombic, Černý, Višňák, Chatrnúch, Ťupa, Kolda - Jíra, Kostourek, Polodna - Mikšovic, Šíp, Boušek - Charousek, Domin, Hašek - Tauš, Havlůj, Zika

To Bruslařský klub se v současné době může pyšnit sérií devíti výher v řadě. V posledním kole ve středu Mladoboleslavští porazili ve Zlatopramen Aréně těsným výsledkem 2:1 havlíčkobrodské Rebely.

Mladá Boleslav nastoupila proti Havlíčkovu Brodu v sestavě: Šindelář - Mazanec, Drábek, Macháček, Lukáč, Bauer, Mocek, Jaroměřský - Mikulík, Král, Nouza - Šebesta, Boháč, Rumpel - Gombár, Eiselt, Kuchejda - Handlovský, Rod, Gajovský