BK MLADÁ BOLESLAV

Tomáš Hyka: S Plzní už se nemáme čím překvapit. Rozhodnou hlavy

7. 3. 2015
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l – Odchovanec Mladé Boleslavi Tomáš Hyka (na snímku) si doufejme už vybral všechnu smůlu. Během sezony se mu nevyhla zranění ani nemoce, ale teď už je podle svých slov v pořádku a těší se z extraligových bojů v play-off. A ty se Bruslařskému klubu zatím daří. Vždyť mají ve svých rukou mečbol a už v neděli mohou doma stvrdit postup do čtvrtfinále vyřazovacích bojů, což je pro mladoboleslavské fanoušky určitě velkou radostí. Vždyť málokdo by si v období během Vánoc vsadil na to, že Bruslaři nebudou hrát play-out. Během ledna však přišly skvělé výsledky a ty se Boleslavských zatím drží.

Na jedenadvacetiletém útočníkovi byla po vítězném zápase nad Plzní znát spokojenost. K výhře pomohli Bruslařům také skvělí fanoušci, kteří vytvořili na stadionu "zelené peklo". "Je to tak, fanoušci byli náš šestý hráč. V play-off je taková podpora potřeba a my jsme rádi, že se na ni můžeme spolehnout."

Jak už bylo řečeno, Tomáš Hyka musel vynechat porci zápasů díky zranění. O to více je rád, že si může zahrát právě tak kvalitní zápasy, jaké jsou k vidění v play-off. "Jsem moc rád, že jsem mohl naskočit do těchto bojů. Je super být součástí tak skvělého týmu," usmívá se mladý útočník a druhým dechem dodává, že už je na sto procent v pořádku.

Ačkoliv výsledek třetího zápasu předkola play-off mezi Mladou Boleslaví a Plzní může vypadat jednoznačně, tým kolem kapitána Davida Výborného se na výhru hodně nadřel. Bruslaři odehráli povedenou první třetinu, kterou vyhráli 2:0. Prostřední dějství jim už ale tak dobře nevyšlo. "Ve druhé třetině jsme trochu zaspali a Plzeň dala po našich chybách dva laciné góly, ale my jsme se potom zvedli a třetí třetinu jsme odehráli stejně jako první," ohlíží se za povedeným zápasem Hyka.

Mladoboleslavští hokejisté mají vše ve svých rukou a už v neděli mohou na svém ledě a před domácím publikem rozhodnout o postupu do dalšího kola play-off. Co od čtvrtého vzájemného duelu očekávat? "Bude to těžký zápas, ale v podstatě stejný jako ten sobotní. Na hře se toho už moc nezmění. S Plzní už se dobře známe. Rozhodne, jak si to kdo srovná v hlavě. Věříme tomu, že zvládneme i další utkání," uzavírá Tomáš Hyka.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav