BK MLADÁ BOLESLAV

Necháme na ledě úplně všechno, hecuje před odvetou Matěj Stříteský

13. 3. 2015
Autor: Zdena Bobková
T ř i n e c – Mladoboleslavští první čtvrtfinálový duel s Třincem prohráli velmi těsně 1:2. Matěj Stříteský (na snímku) po zápase neskrýval smutek, prohra jej mrzela. Nicméně sám říká: „Respekt před soupeřem máme, ale není co ztratit. Chceme podat co nejlepší výkon, a to i když se prohraje,“ říká tento čtyřiadvacetiletý obránce.

Matěji, prohrát o gól sice asi mrzí, nicméně se nemáte za co stydět, duel to byl víc než vyrovnaný. Jak to vidíte vy?

Určitě nás to mrzí, protože jsme měli šance, kdy jsme jeli tři na dva, jednou dokonce i tři na jednoho. To kdybychom využili, tak ten zápas mohl být zajímavější. Ale na to se nehraje a v sobotu je další zápas.

V první třetině bylo hodně znát, že jste v tempu po předkole s Plzní, kdežto Třinec měl trochu těžší nohy, že?

Musím říct, že jsme sem s tím tak trochu jeli. Třinec musel čekat čtrnáct dní na soupeře a trenéři nás na to trochu upozorňovali. Že z jejich strany bude těžší dostat se do zápasu. Ale nám hlavně v tom samotném úvodu chybělo trochu toho štěstíčka. Rozhodně jsme měli na to dát nějakou tu branku.

Ve druhé třetině to už byl ale takový Třinec, kterého asi všichni dobře znají a dost na vás přitlačil, že?

Dalo se to očekávat. První třetina byla z jejich strany chladnější, takže ten nástup se dal čekat.

Přišla pak ve třetí třetině ta kýžená vzpruha v podobě gólu Lukáše Pabišky? Přeci jen pak už to bylo o něčem jiném…

Musím přiznat, že jsme byli trochu opaření. Hlavně z toho druhého gólu, který jsme dostali, a který byl i trochu smolný. Puk po prknech a odrazilo se to našemu obránci na holeň. Jeli z toho dva sami na branku. Z toho jsme byli trochu smutní, navíc jsme šli s tím gólem vlastně do kabiny. Ale řekli jsme si, že není nic ztracené, že hrajeme dobře, a že půjdeme odvést co nejlepší výkon a nějak to dopadne. Naštěstí hned na začátku jsme dali gól a tlačili jsme celou třetí třetinu.

Přes to přese všechno jste soupeřovi dokázali pořádně zatopit. Co na něj podle vás platilo?

Třinec je kvalitní a hodně dobře technicky hrající mužstvo, mají tam spoustu šikovných hráčů na puku. My jsme se snažili hrát co nejrychleji od nás ze třetiny, aby tam nemohli zkusit ten svůj kolotoč, kterým by nám zatápěli.

Od čeho se tedy odpíchnout do dalšího zápasu?

Myslím si, že dostávat ty puky rychle ven a snažit se co nejvíc bruslit u nich ve třetině, to asi bude rozhodující. Navíc trenéři nás upozorňovali na to, že jejich obrana nebude až tak kvalitní jako útok. Přeci jenom mají tam starší hráče, takže na to jsme tak trochu sázeli.

Když jste postoupili z předkola, bylo jasné, že vás ve čtvrtfinále čeká Třinec. Cítili jste respekt před soupeřem, který vyhlásil jasný cíl a tím je titul?

Respekt ano, ale my nemáme co ztratit. My si to vyloženě užíváme a jdeme od zápasu k zápasu. A především chceme podat co nejlepší výkon, a to i když se prohraje. Chceme na tom ledě zkrátka nechat úplně všechno.

Jak těžká bude regenerace po takovém utkání a navíc i dlouhé cestě?

Nevím jak kdo, protože každý z nás to má jinak, ale určitě se protáhneme, někdo to půjde vyběhat, jiný půjde na kolo, na masáž, rychlá regenerace. Uvidíme, teď to jde v rychlém sledu, takže není čas na to se vymlouvat. A navíc pro Třinec platí úplně to stejné.

Děkujeme za rozhovor.