BK MLADÁ BOLESLAV

Určitě to Třinci nedáme zadarmo, velí Milan Mikulík

19. 3. 2015
Autor: Lukáš Chuchválek
M l. B o l. - Série s Třincem se po domácím dvojzápase stěhuje opět na východ. Možná Bruslaře čeká poslední zápas sezóny po další těsné prohře 1:2, možná ne. K mikrofonu se postavil Milan Mikulík (na snímku), jenž tvrdí, že si tým na Třinec věří a rozhodně jejich mečbol znepříjemní a nedají jim vůbec nic zadarmo.

Milane, hrálo se vyrovnané utkání, které jste ztratili ve druhé třetině. Kde tam byl problém?

My jsme zaspali prvních osm minut a Třinec je natolik silný, že tomu týmu stačí pár šancí a vždycky nějakou promění. Takže musíme hrát zodpovědně, protože když se objeví nějaké to okénko vzadu, oni to potrestají. Snažili jsme se celý zápas a myslím si, že jsme odvedli dobrý výkon. Třinci padly dva góly a nám bohužel jen jeden. Je to škoda, že je to zase prohra o gól. Chtěli jsme sérii srovnat na 2:2, ať je to trošku větší drama. Teď pojedeme ven a určitě to Třinci nedáme zadarmo. Doufám, že je to bude trochu bolet a vezmeme jim trochu sil.

Jak velkou překážkou je pro vás třinecký brankář Hrubec?

Chytal výborně celou sezónu. Ti kluci si věří a on je sebevědomý. Prostě chytne nějakou gólovku, dostane se do toho a potom tu bránu výborně zavře. K tomu má před sebou výborné beky, takže se k němu těžko dostáváme, ale hrajeme s nimi vyrovnanou partii a my si to užíváme.

Třinec vás potřetí porazil tím nejtěsnějším rozdílem. Čím to podle vás je, že je to vždycky jen o ten jeden gól?

Mají zkušené mužstvo. Vědí, jak to mají hrát a myslím si, že si výsledek docela hlídají a pohlídají si i vedení o ten jeden gól. Je to tím, že mají prostě výborné hráče. Umí plnit povinnosti, které jim trenér naordinuje, a zvládají dobře koncovky.

Co se dá čekat od zápasu, v kterém to už Třinec může ukončit?

My jim určitě nedáme nic zadarmo. Chystáme se na to už ode dneška, může se stát cokoliv a my tomu věříme. Sám jste říkal, že s nimi hrajeme vyrovnanou hru o jeden gól tři zápasy, takže si na ně věříme. Nic vzdávat nebudeme.

Děkujeme za rozhovor.