BK MLADÁ BOLESLAV

Semifinále je tady! Junioři zajíždějí na led Vítkovic

19. 3. 2015
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Ačkoliv boleslavští junioři vstupovali do čtvrtfinále play–off z nejhorší možné pozice, dokázali vyřadit do té doby suverénní Plzeň i s několika zvučnými posilami v kádru 3:1 na zápasy. Teď jsou Bruslaři ještě o level výše a utkají se s vítězem základní části DHL extraligy juniorů. Do cesty se Středočechům postaví nejvzdálenější a zároveň papírově nejtěžší možný soupeř. Semifinále hrané na dva vítězné zápasy startuje v pátek 20. března od 17:00 na ledě vítkovické ČEZ Areny.

Jak už bylo řečeno, juniory nečeká vůbec nic jednoduchého. Na ledě vítkovické ČEZ Arény nedokázali Boleslavští letos ještě ani jednou vyhrát. To ale nemusí vůbec nic znamenat. „Je možné, že jsme tam letos ještě ani jednou nevyhráli, nebylo to ale play–off. Teď už se jedná o úplně jinou soutěž a jiný hokej. Rozhodují detaily. Bude to především o bojovnosti a týmovém výkonu,“ naznačuje útočník Lukáš Volf to, že se rozhodne až na ledě.

Na domácím ledě však Bruslaři několikrát ukázali, že i na lídra tabulky se dá hrát a dokázali jej porazit. Středočeši letos s Ostravany odehráli šest vzájemných zápasů, přičemž čtyřikrát prohráli a dvakrát se radovali z výhry. Bojovně naladěný před prvním semifinálovým duelem je také trenér boleslavských juniorů Jan Křivohlávek, který věří v úspěch. „Soupeře bereme tak, že je to jeden z kvalitních či možná nejlepších týmů v letošní juniorské extralize, už jen proto, že vyhrál základní část. My do toho jdeme s tím, že nemáme co ztratit. Za celý tým můžu říct určitě to, že chceme ve Vítkovicích vyhrát!“

V mládežnických kategoriích se hraje play–off poněkud odlišněji než v seniorských soutěžích. Čtvrtfinále bylo odehráno na tři vítězné zápasy a semifinále pouze na dva vítězné duely. Je to pro svěřence koučů Křivohlávka a Žabky výhoda, nebo naopak? „ My do toho jdeme s tím, že nemáme co ztratit. Za celý tým můžu říct určitě jen, že chceme ve Vítkovicích vyhrát! Série se oproti čtvrtfinále hraje pouze na dva vítězné zápasy a není tudíž žádný prostor na zaváhání… Možná lépe, že se hraje na dva zápasy (úsměv). Bereme to tak, že je to takhle dané v řádech. Čtvrtfinále s Plzní bylo náročné, odehráli jsme čtyři zápasy, které nás stály hodně sil. Ať už to dopadne, jak to dopadne, je lepší se soustředit na každé to utkání zvlášť než na delší sérii," prozradil Jan Křivohlávek.

Jak tým Vítkovic, tak Mladé Boleslavi čeká více než čtyřhodinové cestování na semifinálové zápasy. Hlavního trenéra boleslavské juniorky to ale příliš netrápí. „Vzdálenost bych neřešil, i Vítkovičtí musí přijet k nám. Takže je to na obě strany úplně stejné.“

Hokej je v posledních týdnech ve městě automobilů velmi často skloňované slovo a na hokejové zápasy se v závěru sezony vydávají i fanoušci, kteří doposud příliš často do ŠKOENERGO Arény nechodili. „Jsme velmi rádi za podporu, která se nám od fanoušků dostává. Jsou naším šestým hráčem, který nás tlačí dopředu. Je to pro nás velmi příjemná změna a doufáme, že nás přijdou podpořit i v neděli," zve diváky na stadion Lukáš Volf.

Domácí semifinálové utkání sehrají Bruslaři v neděli 22. března ve ŠKOENERGO Aréně. Čas bude ještě upřesněn v závislosti na vývoji čtvrtfinálové série extraligového play–off mezi Třincem a Mladou Boleslaví. Prozatím je stanoven na 12:30. Přijďte juniory podpořit a zároveň se podívat na souboj nejlepších juniorských týmů v republice. Vstupné je zdarma.