BK MLADÁ BOLESLAV

Podřídili jsme tomu všechno, podotýká k vítěznému utkání proti Kladnu Luděk Bukač mladší

2. 2. 2008
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Velký balvan spadl ze srdce trenérovi boleslavských juniorů Luďku Bukačovi mladšímu po sobotní zasloužené výhře 6:3 nad Kladnem. Jeho svěřenci tak udrželi čtyřbodový náskok před sedmnáctou Opavou, která se už nachází v pásmu sestupu. “Z pohledu psychiky je toto vítězství nesmírně důležité. Jsem rád, že jsme to před reprezentační pauzou zvládli,“ neskrýval radost.

Juniorům BK Mladá Boleslav se v novém roce 2008 nedaří střelecky. Více jak tři branky nastříleli pouze v Litvínově a nyní proti Kladnu. “Ano, dávali jsme málo gólů, navíc byla naše hra v poslední době křečovitá,“ potvrdil Luděk Bukač mladší.

“Už včera jsme nehráli špatně, ale opět jsme se neprosadili střelecky,“ připomněl páteční prohru 1:3 v Karlových Varech.

Šest gólů Boleslavští naposledy nastříleli na začátku prosince proti Třinci. “Dnes pro nás neexistovalo nic důležitějšího, než vítězit a jsem moc rád, že jsme to před reprezentační přestávkou (reprezentace do 20 let má na programu od 5. do 9. února turnaj pěti – pozn. red.) zvládli. Během ní musíme dobře potrénovat a poté v dalších zápasech navázat na dnešní výhru,“ prozradil plány lodivod Středočechů.

Mladoboleslavští se v tabulce extraligy juniorů pohybují u nebezpečného pásma sestupu. Před sobotním středočeským derby jim patřila 16. příčka, která ještě zajišťuje účast v play-off. Může být vítězství nad Kladnem klíčové v boji o postup do vyřazovacích bojů? “Hlavně z pohledu psychiky je důležité, že jsme před zmiňovanou reprezentační pauzou vyhráli,“ tvrdí Luděk Bukač mladší.

Pět ze šesti tref obstarali Tomáš Rod společně s navrátilcem Lukášem Havlíčkem, který zamířil zpět do Bruslařského klubu po půlročním angažmá v kádru slovenské reprezentační dvacítky, přičemž v Mladé Boleslavi se připravoval již v létě. “Myslím si, že je to hráč, který nám hodně pomůže. Tomáš Rod je také bez pochyby kvalitní hokejista,“ řekl na jejich adresu šéftrenér boleslavské mládeže.

“Ale za to, jakým způsobem hráči pracovali a že zvládli tento důležitý zápas, bych vyzdvihl celý tým,“ dodal závěrem.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav