BK MLADÁ BOLESLAV

Za rok můžeme mířit ještě výš, tvrdí reprezentant Mitja Robar

6. 5. 2015
Autor: Vojtěch Balon, Jan Šimek
O s t r a v a – Svého zástupce má i na právě probíhajícím Mistrovství světa v Praze a Ostravě Bruslařský klub. V moravskoslezské metropoli reprezentuje celek z města automobilů zkušený slovinský obránce Mitja Robar (na snímku) a nevede si vůbec špatně. Tým okolo hvězdného Anžeho Kopitara sice na první výhru stále čeká, Robar ale patří mezi klíčové beky Slovinska. Jaké jsou jeho dojmy?

Mitjo, jak byste zhodnotil utkání proti Slovákům (rozhovor vznikal bezprostředně po něm), které jste prohráli 1:3, ačkoliv jste dlouho vedli?

Byl to dobrý zápas, ale nemáme žádné body, takže převažuje zklamání. Je těžké k tomu něco dodávat. Bylo to vyrovnané, ale Slováci byli prostě o něco produktivnější. Dlouho jsme sice vedli, ale v závěru jsme trošku ztratili koncentraci a nechali si tři body proklouznout mezi prsty.

Mitja Robar

Po třech zápasech máte na kontě samé porážky, přitom loni jste na Olympijských hrách v Soči šokovali postupem do čtvrtfinále. V čem je chyba?

Nehrajeme špatně, ale zatím jsme nezískali ani bod. Vždy hrajeme slušně dvě třetiny nebo padesát minut, ale musíme to tak držet po celé utkání, což se nám zatím nedaří. Nějaké body potřebujeme, abychom se udrželi v elitní skupině.

Oproti většině svých spoluhráčů máte výhodu v tom, že české prostředí dobře znáte. Hraje to nějakou roli?

Ani ne (zamyslí se). Možná trošku tím, že znám halu (ČEZ Arénu, pozn. red.)… Moc hráčů z české ligy na šampionátu nehraje, takže tu vídám samé nové tváře. Podstatnou výhodu v tom, že prostředí znám lépe, nevidím.

Už tak poměrně dlouhý ročník jste si ještě prodloužil účastí na světovém šampionátu, začíná o sobě dávat vědět únava?

Po vypadnutí z play-off s Mladou Boleslaví jsem měl dostatek času na odpočinek, než jsem se zapojil do tréninkového kempu se slovinským týmem, takže si rozhodně nemám na co stěžovat.

V Bruslařském klubu jste podepsal novou dvouletou smlouvu, jste rád?

Jsem. Nejdřív to nebylo stoprocentní, probíhala nějaká jednání. Ale vážně jsem rád, že to vyšlo, a že budu v Boleslavi pokračovat. Prožili jsme úspěšnou sezónu, takže v klubu určitě panuje spokojenost. Vždy je ale prostor se zlepšovat, v příští sezóně můžeme mířit ještě výše. Do Česka se vrátím koncem července, abych stihl začátek letní přípravy.

Děkujeme za rozhovor.