BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři se domluvili s Michalem Bártou a Tomášem Urbanem

10. 5. 2015
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Bruslařský klub Mladá Boleslav přidává na svou soupisku další dvě jména útočníků pro sezonu 2015/2016. I když pravda – zatím ne tak docela a úplně. Boleslavští jsou o vzájemné spolupráci domluvení se „staronovým“ Michalem Bártou i nováčkem Tomášem Urbanem, zatím ale teprve dokončují jednání s jejich domovským klubem – Bílými Tygry Liberec.

Michal Bárta

Sedmadvacetiletý „Bártič“ je odchovancem Bílých Tygrů a v Mladé Boleslavi už ukázal, co umí, v loňském ročníku. Ve 47 zápasech nastřádal 14 branek a 6 asistencí, přičemž v play-off byl dokonce druhým nejproduktivnějším útočníkem. Lepší byl už jen centr z jeho vlastní formace – kapitán David Výborný. Právě s ním si šikovný forvard očividně hodně sedl a Bruslaři tak nepochybně mají snahu tuto spolupráci zachovat i do budoucna.

Tomáš Urban

zdroj: hcbilitygri.cz

To Tomáš Urban – sice rodák z Ostravy, ale jinak taktéž dlouholetý hráč Liberce – v dresu Mladé Boleslavi ještě nic nepředvedl, zdejší fanoušci ale nepřehlédnutelného dvoumetrového útočníka jistě dobře znají z minulosti – ať už z extraligových soubojů právě s Tygry, nebo z těch prvoligových s Benátkami nad Jizerou. Téměř metrákový hokejista má podle sportovního manažera Jaromíra Látala ty správné parametry: „Tomáš je díky svým mírám velmi silný na puku a nebojí se soubojů. A taky má dobré buly,“ dodává.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav