BK MLADÁ BOLESLAV

Tomáš Urban: Na zápasy s Boleslaví jsem se vždy těšil. I kvůli atmosféře

10. 6. 2015
Autor: Lukáš Chuchválek
M l. B o l. – Do města automobilů před sezonou zamířil i další hokejista, jenž naposledy působil pod Ještědem v týmu Bílých Tygrů. Tomáš Urban (na snímku) strávil v Liberci celkem šest sezon a teď se slovy „je čas jít dál“ vyhlíží svou první boleslavskou. Nejvíce se rozpovídal o tom , v čem je mladoboleslavská příprava jiná, než co znal ze svého předchozího působiště.

Tomáši, nedávno jste se dostal na soupisku Mladé Boleslavi. Jak se váš přesun sem urodil?

V Liberci mi koncem uplynulé sezony končila smlouva a já řešil, kde budu hrát dál. S mým agentem jsme probírali nejrůznější varianty a Mladá Boleslav pro mě vyzněla ze všech nejlépe. Proto jsem nabídku klubu přijal.

Jak těžké bylo loučit se s prostředím, na které jste byl léta zvyklý?

V týmu Bílých Tygrů jsem strávil celých šest let a s tím je spojeno strašně moc zážitků. Jenže nyní je čas jít dál a nemá cenu se příliš ohlížet zpět. Teď budu bojovat za Mladou Boleslav tak, jako jsem před tím bojoval za Tygry.

Tomáš Urban poutá pozornost hlavně svou výškou. Se svými 202 centimetry patří mezi nejvyšší muže v extralize.

Dokážete už teď obě prostředí porovnat?

V Liberci mají v prvé řadě všechna sportoviště v blízkém okolí hlavního stadionu a v Mladé Boleslavi je od zimáku vše mnohem dál, takže tu musíme během letní přípravy na letní sportoviště docházet, dojíždět. To ale není na škodu. V Liberci ten trénink je v porovnání s Boleslaví, aspoň co jsem dosud tady zažil, dost jednotvárný. Tam nebyl žádný box, žádná speciální cvičení ve fitku, žádné plavání ani jiná taková zpestření letní přípravy. Díky tomu je v Boleslavi příprava zábavnější. Tohle v Liberci chybí.

Když zmiňujete přípravu, tak nedávno jste absolvoval cyklistické soustředění ve Špindlerově Mlýně. Je to pro vás také zpestření?

Na kolech je to nepříjemné a pálí mě z toho hlavně lýtka. Ve Špindlu jsme vyjížděli velké kopce a trénovali jsme do maxima. Byla to dřina, velká dřina, ale dalo se to skousnout. Tady je to formou soustředění a na jedno ještě pojedeme, což je podle mě lepší, protože v Liberci se přímo ze stadionu vyjíždělo trénovat na kolo i třikrát do týdne po celou přípravu a pořád se jezdilo po okolních kopcích.

Víte, že díky tomu, že po mnoha letech měla Boleslav konečně kratší sezonu, se do rozpisu letní přípravy vejdou tato soustředění dvě? Dříve se jezdilo jen na Šumavu...

No, jsem tady v Boleslavi prvně, takže netuším, jaká zde byla minulá letní příprava. Určitě je fajn, že se tu cyklistika dělá formou soustředění. To má ten trénink hned jinačí náboj. Třeba i proto, že strávíme víc času spolu jako tým.

Už se těšíte na led?

Určitě. Ale já bydlím v Praze, takže tam jednou týdně chodím s kamarádem na led v Letňanech, kde ho na léto nerozpouštějí. Ale to ještě není taková ta dřina jako v závěru letní přípravy. Chodím tam proto, abych z toho ledu přes léto vyloženě neslezl.

Je příprava pod vedením trenérů Výborného a Jelínka hodně náročná?

Já už zažil přípravu pod trenérem Jelínkem v Liberci, když tam trénoval, a pamatuju si, že byla hodně náročná. Za těch několik let jsem tam působil pod vícero trenéry a vysoké nároky měli i trenéři Kalous, Pešán nebo Hynek. Tady to není v náročnosti jiné.

Jak se těšíte na boleslavské fanoušky?

Vždycky jsem se na zápasy s Boleslaví těšil, protože byla vždy plná aréna. Fanoušci bubnovali, povzbuzovali a byl to rachot, kdežto v Liberci je sice nová, krásná aréna, ale pro takové to správné fandění asi není to nejlepší. Doufám, že nás v sezoně naši fanoušci poženou vpřed a my jim to dobrými výkony vrátíme.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav