BK MLADÁ BOLESLAV

V klubu BK Mladá Boleslav se mění složení vlastníků

24. 7. 2015
Autor: Tisková zpráva
M l. B o l. – Po čtyřech letech působení v BK Mladá Boleslav coby jeden z jeho majitelů Radim Vrbata na této pozici prozatím končí. Jeho podíl si od něj odkoupil Bc. Jan Plachý. Další akcie klubu patří Městu Mladá Boleslav a společnosti AUFEER DESIGN, s.r.o. Radim Vrbata k tomuto kroku dle svých slov dospěl v průběhu loňské sezony, kdy zjistil, že klub je na takové úrovni, že není možné podílet se na jeho řízení ze zámoří.

„V mé první sezoně coby spolumajitele klubu Mladá Boleslav sestoupila z extraligy a já přiznávám, že jsem v tom všem byl úplně nový a do věcí příliš nezasahoval. Následující dvě prvoligové sezony byly dost specifické. Víceméně na to nejdůležitější – tedy na tvorbu kádru – jsem byl v Čechách a pak jsme všichni celou sezonu čekali na baráž. Loni jsme se ale pohnuli mnohem dál a já zjistil, že to takhle nepůjde,“ vysvětluje Vrbata.

Jinak řečeno extraliga je podle něj náročná soutěž, která vyžaduje každodenní řízení klubu. „Toho momentálně nejsem schopen. Chtěl bych v zámoří ještě alespoň jednu dobrou smlouvu, a tak se teď chci ještě soustředit na svou kariéru. Cítím, že současné rozdělení akcií – a tudíž práv do věcí mluvit – BK Mladá Boleslav spíše brzdí a to rozhodně nechci,“ dodává.

Představenstvo klubu v čele s Bc. Janem Plachým potvrzuje, že po skončení aktivní hráčské kariéry Radima Vrbaty jsou zúčastnění připraveni zasednout ke stolu znovu. „Všichni máme pořád zájem, aby Radim v klubu působil – ať už z pozice majitele nebo manažera. Jen je třeba to na chvíli odložit. V žádném případě se nerozcházíme ve zlém, naopak se jedná o přátelské a racionální rozhodnutí, které oběma stranám připadá jako to aktuálně nejlepší možné pro klub jako takový,“ říká Plachý.

Ten také oceňuje a děkuje Radimu Vrbatovi za všechno, čím si až doposud s Bruslaři na dálku i zblízka prošel. „Přišel v tom pravděpodobně historicky nejhorším období s jasným úmyslem pomoct, jak jen bude moct. Odvedl kus práce a i díky němu se klub od té doby hodně pohnul směrem vpřed,“ říká. „Za celý Bruslařský klub říkám, že nás vždycky bude zajímat jeho názor, a že vůbec nemáme v úmyslu přerušit kontakt, právě naopak,“ uzavírá.

Radim Vrbata se stejně jako každý rok bude připravovat s A týmem BK Mladá Boleslav, poprvé s ním vyjel na led už v pátek ráno.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav