BK MLADÁ BOLESLAV

Do začátku soutěže ještě máme na čem pracovat, ví David Rittich

14. 8. 2015
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – I druhý zápas proti Liberci boleslavští hokejisté prohráli. Na povedenou první třetinu Bruslaři nedokázali navázat a ve zbytku zápasu drželi otěže Severočeši. V brankovišti Bruslařského klubu dostává v přípravě dost prostoru David Rittich, kterého jsme se rozhodli po zápase požádat o rozhovor.

Davide, první třetina se vám celkově povedla, jak je možné, že ve druhé třetině už byl lepší Liberec?

Je to sice příprava, nikoliv liga, i tak se ale snažíme vyhrát každý zápas. Na pět minut jsme ve druhé třetině přestali hrát, hosté toho využili a dali z toho dva góly.

K čemu vás trenéři nabádali před vstupem do třetí třetiny?

Chtěli jsme vyrovnat a otočit skóre, taky jsme se snažili navzájem povzbudit. Liberec dal bohužel v přesilové hře gól a potom už to pro nás bylo hodně těžké, protože jsme prohrávali o dvě branky. Dokázali jsme sice ještě snížit, ale na víc už bohužel nedošlo.

V závěru, kdy se od vás očekával největší tlak, tak vás paradoxně hosté stále přehrávali. Jak je to možné?

Soupeř zatáhl střední pásmo, a bylo tedy dost těžké se tam k němu dostat. Závěr měli velmi dobře sehraný, pohlídali si nás, abychom si nevytvořili trvalý tlak. My jsme tam sice šance měli, jenže oni si potom vzali oddychový čas, který jim pomohl.

Zápas byl ve znamení tvrdé hry – za vše mluví například bitka Jarůška s Jelínkem. Co podle vás ty emoce způsobuje?

Oni hodně dohrávají hráče, mají silné mužstvo. Bitka vyplynula z toho, že se Jelínek dopustil faulu na našeho klíčového hráče, za to prostě musel dostat, Ríša (Richard Jarůšek, pozn. autora) to udělal velmi dobře.

Máte za sebou dva odchytané zápasy proti Liberci, jak byste je porovnal?

Chytalo se mi pokaždé dobře, ale inkasoval jsem dohromady sedm gólů. Liberec hraje velmi dobře přesilovky, hodně branek jsme inkasovali z tečí a z dorážek. Chyb jsme se bohužel nevyvarovali. Víme, že Bílí Tygři mají hodně silné mužstvo a na ligu se na ně musíme pořádně připravit.

Čeká vás turnaj ve slovenském Martinu, co byste měli na vaší hře zlepšit do dalších zápasů?

Máme dobré útočné mužstvo, ale musíme zapracovat na defenzívě, aby se nestávalo, že hráči doráží do prázdné brány nebo jsou před gólmanem sami či tečují. Myslím si, že teď budeme hodně pilovat obranu .

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav