BK MLADÁ BOLESLAV

Lukáš Žejdl: Nepřišel jsem kvůli osobním statistikám

2. 9. 2015
Autor: Lukáš Chuchválek
M l. B o l. – Nejnovější akvizicí Bruslařského klubu je Lukáš Žejdl (na snímku vpravo), který se mladoboleslavskému publiku představil v přípravném zápase s Ústím nad Labem hned napoprvé gólem. Přestože se v v něm dle svých slov necítil úplně nejlépe, neboť byl nucen vynechat většinu letní přípravy. Sympatický forvard je však optimista a věří, že se to bude dále jen zlepšovat. Do Boleslavi přišel přispět k týmovému výkonu, a vybojovat si hodně prostoru na ledě. Jak ale sám upozorňuje, chce si ho zasloužit.

Lukáši, za Boleslav jste odehrál své první utkání. Jaké bylo?

Cítil jsem se strašně. Od března jsem nehrál zápas a trénoval jsem s kluky, dá se říct, jenom deset dní. Možná ani to ne. Nemohl jsem pořádně trénovat kvůli zraněné ruce, ale teď doufám, že to bude jenom lepší.

Přesto jste dokázal dát v zápase s Ústím gól...

Nádherně mi to tam dal Pába (Lukáš Pabiška - pozn. red.). Viděl jsem mezírku mezi nohama, tak jsem to zkusil a vyšlo to.

Navážu na vaši zmínku o zranění. Jak se vám přihodilo a kdy?

Stalo se mi to v minulé sezóně při play-off, když jsme (za Třinec) hráli se Spartou. Co mi přesně bylo asi říkat nebudu, to se nedělá.

Jako člen kádru Třince jste minulou sezónu přispěl k úspěchu, kdy skončil druhý. Zhodnotil byste ji?

Bylo to super. Celá sezóna byla, co se týče třineckého klubu, super. Jen mně konkrétně se příliš nevydařila. Byl jsem několikrát zraněný a to vám strašně ubere, například na sebevědomí.

Za Třinec jste nastoupil ve třech zápasech čtvrtfinále proti Mladé Boleslavi. Jací byli Bruslaři, tedy vaši noví spoluhráči, soupeři?

Byli to hodně rychlí hráči, a pořád jsou, jak jsem viděl, když jsem sem dorazil. (smích) Já nejsem žádný rychlík, já než se rozjedu, tak to trvá. Boleslav byla nepříjemný, bruslivý soupeř, který umí dát gól ze všeho. Hlavně má šikovné centry, které podporují takoví jako já.

Takže jste sem přišel jako supící lokomotiva, která až se rozjede, nic ji nezastaví, ano?

To doufám. (smích)

Co čekáte od sezóny tady v Boleslavi a jak jste sem přišel?

Já chci hlavně pomoct. Nepřišel jsem sem kvůli mým osobním statistikám, chci tady udělat týmový úspěch. A jak jsem sem přišel? Prostě po sezóně jsme se bavili o nějakém hostování, tak jsem rád, že jsem tady. Byl jsem zraněný celou letní přípravu a bavil jsem se s trenérem, že než abych v Třinci bojoval o fleka ve třetí nebo čtvrté lajně, že bude lepší zkusit nějaké hostování, kde bych se rozehrál, protože dostanu více prostoru. Samozřejmě neříkám, že ho tu automaticky dostanu, budu si ho muset vybojovat. Svými výkony ho musím potvrdit, pak se uvidí, co dál.

Znáte někoho odsud víc než jen coby soupeře z loňského play-off?

Rysák (Jiří Rys - pozn. red.) je šikovný hráč, proti sobě jsme nastupovali už v juniorech. Také s Hyčmenem (Tomášem Hykou - pozn. red.) jsme proti sobě hráli. Byli to vždycky šikovní kluci..

Podle dosavadních informací jste tady v Boleslavi minimálně do konce roku. V tom je jasně cítit skulinka. Víte, jak bude vypadat vaše budoucnost potom?

Se mnou o tom ještě nikdo nemluvil. Nejprve mi bylo řečeno, že to hostování bude do konce ledna, pak došlo k úpravám, ale myslím si, že to bude potom záležet hlavně na tom, jak se rozjede liga, a na mnoha dalších okolnostech.

Jak se vám líbí město Boleslav? Jste tady někde přestěhovaný?

Ne, nejsem. Nakonec jsem se rozhodl, že budu bydlet v Praze v Kyjích. Mám to sem autem 25 minut maximálně. Krom toho, má přítelkyně je z Prahy, tak jsme spolu tam.

Děkujeme za rozhovor.