BK MLADÁ BOLESLAV

Extraliga začíná, Bruslaři na domácím ledě přivítají Pardubice!

10. 9. 2015
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. - Otočte výpustní ventil nové extraligové sezóny do polohy otevřeno, nejvyšší soutěž již v pátek 11. září začíná! Bruslaři začnou ročník 2015/2016 doma, už za několik hodin se tedy můžeme po necelém půlroce těšit na ostrý mač. Zápas proti HC Dynamo Pardubice začíná v tradičních 17:30, vyprodejme ŠKOENERGO Arénu a vytvořme týmu z města automobilů bouřlivou atmosféru!

Svěřenci trenéra Miloše Říhy mladšího (ten se z pozice asistenta přesunul k pardubickému kormidlu poté, co jeho otce Miloše Říhu zlákala nabídka Slovanu Bratislava) mají za sebou poměrně rozporuplnou přípravu. Její první fázi zvládli velmi slušně, kromě výhry nad Davosem na turnaji Hockeyades ve Švýcarsku si připsali i dva skalpy Bruslařů. V Champions Hockey League se však Dynamu příliš nedařilo. Perníkáři ze čtyř zápasů získali bod za prohru po prodloužení ve Färjestadu, ale tento čestný úspěch z karlstadského ledu zůstal jen osamocenou vlaštovkou. A jak je dobře známo, jedna taková vlaštovka jaro (postup) nedělá - Pardubičtí skončili ve své skupině jednoznačně poslední a jejich letošní vystoupení v CHL skončilo už ve skupinové fázi.

Boleslav vs Pardubice

Ze čtyř porážek proti kvalitním soupeřům si ale Východočeši nedělají příliš těžkou hlavu. „Herně jsme v progresu, projevuje se to takticky i organizačně jako v posledním zápase. Neměli jsme tam tolik problémových situacích jako v předešlých. Musí nám to dát to dobré do sezony: musíme si z toho odnést pozitivní momenty a pak začneme vyhrávat v extralize. Uděláme za prohrami v Lize mistrů tlustou čáru, nebudeme tým stresovat, že čtyřikrát prohrál. Výsledky byly těsné, soupeři nás nepřehráli, což se v minulých letech docela pravidelně stávalo, i když jsme třeba nějaký zápas těsně a se štěstím vyhráli. Nyní si můžeme říci, že herně to je lepší a lepší a nyní to musíme přetavit ve výsledky,“ řekl kouč Říha v rozhovoru pro klubový web Dynama.

Perníkáři před touto sezónou provedli několik - poměrně výrazných - řezů do extraligového kádru. Východočeši budou muset nahradit přísun kanadských bodů Tomáše Zohorny a Lukáše Radila, kteří se vydali do Chabarovsku, respektive do Spartaku Moskva. Vzniklou díru v sestavě zalepili Pardubičtí bývalým reprezentačním kapitánem Tomášem Rolinkem, jenž však v posledních sezónách už nebyl tak dominantním hráčem. Už páteční duel na boleslavském ledě napoví, zdali mu transfer ze Sparty do Dynama prospěl.

Jistým unikem (alespoň na české poměry) je fakt, že se Miloš Říha mladší bude spoléhat na ryze zahraniční brankářskou dvojici. Gólmanskou jedničkou zůstává i nadále slovinský fantom Robert Kristan, jehož doplní Brandon Maxwell. Americký strážce svatyně přišel do Pardubic na zkoušku a skvělými výkony v přípravě si vybojoval regulérní kontrakt a vystrnadil ze soupisky exolomouckého Tomáše Halásze. Brankářem číslo tři je v Dynamu mladý Karel Vejmelka, jehož však Perníkáři zapůjčili prvoligové Třebíči.

Favorit tohoto utkání se (a na začátku sezóny to platí dvojnásob) určuje těžko, tak neváhejte a přijďte Bruslaře podpořit!

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav