BK MLADÁ BOLESLAV

V úvodu sezony je to o nasazení, ví David Rittich

11. 9. 2015
Autor: Vojtěch Tůma
M l. B o l. – Těžký zápas na úvod nové sezony mají za sebou Bruslaři z Mladé Boleslavi! O prvních třech bodech do extraligové tabulky rozhodl až devět vteřin před koncem šikovnou tečí Tomáš Urban. David Rittich, jeden z hlavních strůjců úspěchu, předvedl solidní výkon, to když pochytal devatenáct střel a své spoluhráče v důležitých momentech podržel. „Žádný tlak necítím. Chci pomoct mančaftu a tím to pro mě končí,“ říká odchovanec jihlavského hokeje ve službách Mladé Boleslavi.

“Na začátek sezony jsme se všichni v kabině moc těšili. Kvůli tomu se hokej hraje, přáteláků bylo dost. Liga bude těžká, na její začátek jsme se hodně připravovali a obětovali tomu všechno,“ říká mladoboleslavský brankář, kterému v dnešním klání kryl záda kladenský Lukáš Cikánek, o startu nového extraligového ročníku.

Mladoboleslavští hokejisté měli možnost si se svým dnešním protivníkem už dvakrát zahrát v přípravě. „Věděli jsme, jak Pardubice budou hrát. Připravili jsme se na ně během tréninku, nacvičovali jsme různé herní situace a myslím si, že připraveni jsme byli výborně,“ pochvaluje si Rittich. Strážce svatyně týmu z města automobilů nezapomněl pochválit své spoluhráče: „Myslím si, že jsme byli lepší všechny tři třetiny. Hráli jsme dobře v útoku i v obraně a doufám, že od příštího kola nám to tam začne více padat.“

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav