BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaře čeká bitva se starým známým: přijíždí Olomouc!

17. 9. 2015
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. – Extraligový kolotoč se po volnějším týdnu znovu rozjíždí na plné obrátky, mladoboleslavské hokejisty čekají dva zápasy během 48 hodin. Ten první odehrají před zraky svých fanoušků ve ŠKOENERGO Aréně, kam v pátek 18. září zavítá HC Olomouc, tedy tým, s nímž se svěřenci trenérů Výborného a Jelínka pravidelně setkávali ve druhé nejvyšší soutěži i baráži o Extraligu. Úvodní buly bude vhozeno v tradičních 17:30, přijďte své oblíbence podpořit stejně jako minulý pátek proti Pardubicím!

Hanáci doplácejí na žalostnou produktivitu a jsou stále bez bodů

Petr Kafka
Šikovný útočník ještě před třemi lety motal hlavy soupeřů v dresu Mladé Boleslavi a po úspěšné štaci na Slovensku se vrátil do našich luhů a hájů - v probíhající sezóně už válí v elitní formaci Olomouce.

Nepříliš lichotivá dvanáctá příčka zatím patří v probíhajícím ročníku svěřencům novopečeného lodivoda Zdeňka Venery. Kohouti zatím nezískali ani jeden bod a na vstřelený gól už čekají přes 78 minut čisté hry! Zatím jedinou olomouckou trefu v sezóně obstaral v prvním kole nova tvář v kabině Mory Jan Eberle, jeho gól ale pouze mírnil jednoznačnou porážku 1:4. V neděli se tým okolo kapitána Martina Vyrůbalíka představil v domácí plecharéně proti nepříjemnému soupeři z Hradci Králové, hráči Mountfieldu v tomto zápase dokonale vynulovali domácí střelce a odvezli si z hanácké metropole tři body za výhru 2:0. Krátce před závěrečnou sirénou pojistil vítězství Východočechů exboleslavský Rudolf Červený.

„Musíme na trénincích zapracovat na koncovce, být agresivnější okolo brány, kde padá nejvíc gólů. Sezóna teprve začíná, dá se na tom ještě zapracovat. Věřím, že se pak štěstí přikloní na naši stranu. Dáme jeden, dva nebo tři góly a ono se to rozběhne,“ snažil se najít recept na prolomení neúspěšné série útočník Tomáš Mikúš, jenž si v dresu Slovanu Bratislava zahrál v KHL a loňský ročník strávil ve finském druholigovém Hokki.

Mikúš není jedinou výraznou posilou Kohoutů od našich východních sousedů. Konkurenci v brankovišti přišel zvýšit Branislav Konrád, jehož reprezentačně rozjetá kariéra po konci v bratislavském Slovanu začala uvadat. Konrád musel vzít zavděk angažmá v Nových Zámcích hrajících maďarskou MOL Ligu a poté Heilbronnu – týmu z druhé nejvyšší německé soutěže. Zdá se však, že starý dobrý “Korado” je zpět, loni patřil sympatický brankář k největším oporám trenčínské Dukly a po čtyřleté pauze nakoukl zpět do národního výběru Slovenska. V Olomouci začal Branislav Konrád na jedničku, ale ani 32 pochytaných střel z celkových 33 Kohoutům nestačilo na vítězství proti Hradci Králové.

Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: Rittich – Trončinský, Holub, Stříteský, Voráček, Kočí, Robar, Kučný – Látal, Hruška, Lenc – Žejdl, Výborný, Bárta – Hyka, Urban, Pacovský – Jarůšek, Pabiška, Kotala.

HC Olomouc: Konrád – Vyrůbalík, Skrbek, Jaroměřský, Valenta, Ondrušek, Staněk, Rašner – Mikúš, Herman, Kafka – Laš, Knotek J., Buc – Vodný, Řípa, Eberle – Holec, Zeman, Kucharczyk.

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna 18.9.2015 17:30

BK Mladá Boleslav 2. kolo HC Olomouc
8. místo, 3 body umístění 12. místo, 0 bodů
3:3 skóre 1:6
2:1 (Pardubice) nejvyšší výhra
1:2 (Chomutov) nejvyšší prohra 1:4 (Sparta)
0 utkání bez vstřeleného gólu 1
0 utkání bez inkasovaných gólů 0
0 % využití přesilových her 0 %
0 góly v přesilových hrách 0
0 góly v oslabeních 0
Tomáš Urban, 2 body (1+1) nejproduktivnější hráč Jan Eberle, Michal Vodný, oba 1 bod
Tomáš Urban, David Výborný, Lukáš Pabiška, všichni 1 branka nejlepší střelec Jan Eberle, 1 branka
Martin Látal, Michal Bárta, Jiří Kučný, Tomáš Urban, všichni 1 asistence nejlepší nahrávač Michal Vodný, 1 asistence
Matěj Stříteský, Lukáš Pabiška, oba +2 nejlepší hráč v +/- Jiří Řípa, +1
Václav Kočí, -2 nejhorší hráč v +/- Tomáš Mikúš, -3
Tomáš Voráček, Václav Kočí, oba 4 minuty nejtrestanější hráč Michal Vodný, 4 minuty
Marek Trončinský, Michal Bárta, oba, 13 bodů Radegast index Marek Laš, Tomáš Valenta, oba 8 bodů
David Rittich, 93,48 % úspěšnost brankářů Branislav Konrád 94,12 %, Tomáš Vošvrda 88,89 %
David Rittich, 1,50 průměr inkasovaných gólů na zápas Branislav Konrád 1,00, Tomáš Vošvrda 4,00