BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři jedou do Zlína. Získají tam první venkovní body?

19. 9. 2015
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. - Sotva stihli mladoboleslavští hokejisté spolykat hořké pilulky v podobě domácí nájezdové prohry s Olomoucí, už je čeká dlouhý výlet. V neděli 20. září od 17:30 se totiž na Zimním stadionu Luďka Čajky střetnou s tamním celkem PSG Zlín, extraligovým šampiónem z předloňské sezóny. Pojďme si Berany trochu blíže představit.
Boleslav vs Zlín

Ševci v létě provedli generační obměnu kádru

Trenér Rostislav Vlach se v posledních letech spoléhal především na zkušené hráče, právě matadoři jako Petr Čajánek, Petr Leška, Martin Hamrlík či Jaroslav Balaštík dovedli PSG před dvěma lety k vytouženému mistrovskému titulu. Ani jeden z nich však už v Baťově městě nepůsobí, první tři jmenovaní ve Zlíně ukončili kariéru (Čajánek s Leškou tak učinili teprve před pár měsíci), zatímco exboleslavský Balaštík v průběhu loňského ročníku zamířil do Liberce. Angažmá pod Ještědem ale bývalému reprezentantovi vůbec nevyšlo, a tak se i on v létě rozhodl pověsit brusle na hřebík.

Kapitánské céčko převzal po rozeném lídrovi Čajánkovi velezkušený bojovník Ondřej Veselý, roli lídrů a mentorů talentovaných mladíků by měli převzít i nové posily jako Martin Cibák, prvoligový fantom Tomáš Čachotský či další matador Aleš Holík.

Zlínu se v úvodu nového ročníku nedaří podle představ, nicméně zdá se, že výkony Beranů mají vzestupnou tendenci. Žlutomodrým příliš nepřál los, utkali se totiž s mistrovským Litvínovem (0:4) a silnou Spartou (3:5). V rámci třetího kola se Zlínští představili na ledě zámožných třineckých Ocelářů a tamní WERK Arénu překvapivě vyloupili hubenou výhrou 2:1, připsali si tak své první letošní body.

Sestavy z posledního kola:

PSG Zlín:Štůrala – Řezníček, A. Holík, Žižka, Matějíček, Urbanec, Kotvan – Sýkora, Cibák, Kubiš – Veselý, P. Holík, Ondráček – Říčka, Vlach, Okál – Čech, Sedláček, Šťastný.

BK Mladá Boleslav:Rittich – Trončinský, Holub, Stříteský, Voráček, Ovčačík, Kučný, Kočí – Látal, Urban, Klimenta – Pacovský, Výborný, Bárta – Hyka, Žejdl, Lenc – Hruška, Pabiška.

Statistiky

Zimní stadion Luďka Čajky 20.9.2015 17:30

PSG Zlín 4. kolo BK Mladá Boleslav
11. místo, 3 body umístění 9. místo, 4 body
5:10 skóre 4:5
2:1 (Třinec) nejvyšší výhra 2:1 (Pardubice)
0:4 (Litvínov) nejvyšší prohra 1:2 (Chomutov)
1 utkání bez vstřeleného gólu 0
0 utkání bez inkasovaných gólů 0
12,5 % využití přesilových her 0,00 %
2 góly v přesilových hrách 0
0 góly v oslabeních 0
Aleš Holík, Martin Cibák, oba 2 body nejproduktivnější hráč Lukáš Pabiška, Tomáš Urban, oba 2 body
Aleš Holík, Ondřej Veselý, Tomáš Sýkora, Pavel Kubiš, Tomáš Žižka, všichni 1 branka nejlepší střelec Tomáš Urban, Lukáš Pabiška, David Výborný, Lukáš Žejdl, všichni 1 branka
Martin Cibák, 2 asistence nejlepší nahrávač Tomáš Urban, Lukáš Pabiška, Martin Látal, Jiří Kučný, Michal Bárta, Tomáš Hyka, Marek Trončinský, všichni 1 asistence
Tomáš Sýkora, +2 nejlepší hráč v +/- Lukáš Pabiška, Tomáš Hyka, Matěj Stříteský, všichni +2
Oldřich Kotvan, Daniel Štumpf, Dalibor Řezníček, Filip Čech, David Šťastný, všichni -2 nejhorší hráč v +/- Václav Kočí, -2
Martin Cibák, 14 minut nejtrestanější hráč Tomáš Voráček, 6 minut
Tomáš Žižka, 19 bodů Radegast index Marek Trončinský, 21 bodů
Tomáš Štůrala 91,94 %, Libor Kašík 87,50 % úspěšnost brankářů David Rittich 95,40 %
Tomáš Štůrala 4,17, Libor Kašík 3,37 průměr inkasovaných gólů na zápas David Rittich 1,30