BK MLADÁ BOLESLAV

Po týdnu opět doma: Bruslaře čeká derby s rivalem z Liberce!

24. 9. 2015
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. – První derby této sezóny je tu! Tým z města automobilů v domovské ŠKOENERGO Aréně přivítá v pátek 25. září Bílé Tygry z Liberce, tedy svého regionálního rivala a soupeře z neslavně známé baráže v roce 2013. Od té doby však liberecký kádr pochopitelně prošel velkou obměnou, pojďme si celek zpod Ještědu blíže představit. A mimochodem: úvodní buly bude vhozeno v 17:30, tak si to nenechte ujít!

Trenér a manažer Pešán zavedl nové pořádky a Tygři jsou na špici tabulky

Boleslav vs Liberec

Pokud vyrazíte do ŠKOENERGO Arény o něco dříve a na parkovišti mezi velkou a malou halou uvidíte v oblecích se procházející postavy, nelekněte se. S nejvyšší pravděpodobností se totiž bude jednat o liberecké hokejisty. Sportovní manažer a hlavní kouč Tygrů v jedné osobě Filip Pešán v létě zavedl pravidlo, že na zápasy budou jeho svěřenci jezdit svátečně oblečení. „Prosadil jsem to z toho důvodu, že kus hráčské i trenérské kariéry jsem prošel zámořím a velmi se mi líbilo, že hokej je tam brán jako vrcholná společenská akce, na kterou by se i hokejisté měli připravit a obléknout,“ našel progresivní Pešán inspiraci v zámoří.

Liberecká kabina tento krok kvituje. „Je to dobrá tradice a zavedl bych to v celé české lize. Možná je to otázka několika let a bude na to apelovat více týmů. Já to mám rád, svátečně se obléct, a myslím si, že i chlapi s tím nemají problém. Vypadáme dobře, takže doufám, že budeme dobře hrát,“ pochvaluje si zkušený útočník Branko Radivojevič, pro kterého není toto pravidlo vůbec nové. Devět let totiž strávil v zámoří v dresech Minnesoty a Philadelphie, kde je cestování v oblecích tradicí.

Možná je to novými posilami Martinem Ševcem, Michalem Birnerem a Michalem Řepíkem, možná tímto - alespoň v našich luzích a hájích - netradičním pravidlem, jisté je však jedno: Liberci se v probíhajícím ročníku nadmíru daří, Tygři po úvodní porážce 2:5 v Brně ještě neprohráli, postupně si poradili s mistrovským Litvínovem, Plzní a Hradcem Králové - tedy žádnými otloukánky.

Severočeši v úterý odehráli zápas šestnáctifinále Champions Hockey League, v němž si v domácím prostředí (ne tak docela, do Home Credit Areny nezavítaly ani dvě tisícovky fanoušků...) překvapivě snadno poradili se švédským Linköpingem. Severského soka díky hattricku Michala Bulíře porazili 4:1 a vytvořili si tak skvělou výchozí pozici do odvety.

Speciální příchuť bude mít zápas pro několik Bruslařů, kteří prošli Libercem. Jmenujme Tomáše Urbana, Michala Bártu, Václava Kočího, Lukáše Pabišku, Tomáše Voráčka, Tomáše Klimentu či Jana Holuba. Jak se boleslavským proti rozjetému povede? Přijďte to zjistit přímo do ŠKOENERGO Arény!

Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: Rittich – Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Ovčačík, Kučný, Trška – Pacovský, Výborný, Bárta – Látal, Urban, Klimenta – Hyka, Žejdl, Lenc – Jarůšek, Hruška.

Bílí Tygři Liberec: Lašák – Šimek, Ševc, Vitásek, Derner, Plutnar, Výtisk, Ulrych – Řepík, Vampola, Birner – Bakoš, Bulíř, Radivojevič – Stránský, Jelínek, Krenželok – Jonák, Lakatoš, Špaček.

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna 25.9.2015 17:30

BK Mladá Boleslav 2. kolo Bílí Tygři Liberec
6. místo, 7 bodů umístění 2. místo, 9 bodů
8:7 skóre 14:10
4:2 (Zlín) nejvyšší výhra 4:1 (Litvínov)
1:2 (Chomutov) nejvyšší prohra 2:5 (Brno)
0 utkání bez vstřeleného gólu 0
0 utkání bez inkasovaných gólů 0
4,55 % využití přesilových her 21,74 %
1 góly v přesilových hrách 5
0 góly v oslabeních 1
David Výborný, Marek Trončinský, Tomáš Urban, všichni 3 body nejproduktivnější hráč Petr Vampola, Branko Radivojevič, oba 5 bodů
David Výborný, 2 branky nejlepší střelec Petr Vampola, Branko Radivojevič, oba 3 branky
Marek Trončinský, 3 asistence nejlepší nahrávač Lukáš Krenželok, 3 asistence
5 hráčů +2 nejlepší hráč v +/- Jan Výtisk,+5
Václav Kočí, -2 nejhorší hráč v +/- Martin Ševc, -2
Tomáš Voráček, 8 minut nejtrestanější hráč Martin Ševc, 37 minut
Marek Trončinský, 28 bodů Radegast index Jan Výtisk, 21 bodů
David Rittich, 94,69 % úspěšnost brankářů Ján Lašák, 90,99 %
David Rittich, 1,47 průměr inkasovaných gólů na zápas Ján Lašák, 2,50
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav