BK MLADÁ BOLESLAV

Tomáš Urban: Boleslav a Liberec? To budou vždycky emoce

25. 9. 2015
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Nepozvat si k mikrofonu jednoho – z celkem dlouhé – plejády ex-libereckých hráčů v mladoboleslavské kabině právě po souboji se severočeskými Tygry, to je něco takřka nemyslitelného. Že volba padla na útočníka Tomáše Urbana je logicky dané i tím, že byl jedním ze tří střelců, kteří dokázali celek z města z Podještědí překonat. Jak se na střetnutí se svým bývalým klubem dívá, co bylo zásadní pro tříbodové vítězství a s čím Bruslaři vyhlíží rychle se blížící zápas s Vary?

„O Liberci jsme si říkali, že je to hodně nepříjemný soupeř. Napadají, nenechají rozehrát, nedopřejí chvilku klidu,“ přiznává Tomáš Urban v úvodu rozhovoru. Koneckonců má to z první ruky, ještě loni oblékal právě dres Tygrů. „Že jakmile dostaneme puk, budou hned u nás. Na to jsme museli reagovat a já jsem rád, že se to povedlo, a že máme tři body,“ těší ho.

A jak se vysoký útočník dívá na vzájemný vztahy dvou k sobě – co se vzdálenosti týče – blízkých rivalů? „Myslím, že ta rivalita tady bude už vždycky. Jako jsou Sparta a Slavia, tak my jsme Boleslav a Liberec. Prostě takové derby. V těch zápasech jsou vždycky emoce,“ myslí si a zároveň doplňuje, že je ovšem potřeba chladit hlavy: „My jsme se je snažili krotit, nenechávat se zbytečně vyprovokovávat, abychom nechodili moc do čtyř nebo snad do tří.“

Středočeši mohou chvilku „juchat“ a slavit, v tabulce jim koneckonců patří solidní třetí příčka, Tomáš Urban už ale spíš vyhlíží nedělní střetnutí s momentálně posledními Karlovými Vary. „Teď po Liberci si trošinku oddychneme, ale už v sobotu ráno jsou na programu Karlovy Vary. Musíme si na ně dávat pozor, jsou schopní porazit kohokoliv. Vždyť Spartu dali 6:2. Doma jsou silní, ale my se budeme snažit bodovat,“ hlásí odhodlaně.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav