BK MLADÁ BOLESLAV

Zápasu kralovali obránci a brankáři, ví Radek Pořízek

26. 9. 2015
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – V sobotu krátce po obědě se v Mladé Boleslavi odehrálo už osmé kolo DHL Extraligy juniorů, ve kterém se potkaly Mladá Boleslav a Pardubice. Zápas byl vyrovnaný a kralovali mu gólmani obou týmů, a to po celých 65 minut. Utkání totiž bylo i v tomto čase nerozhodné 0:0. Po samostatných nájezdech pak zvítězilo Dynamo, které si připsalo bonusový bod do extraligové tabulky. Po zápase jsme vyzpovídali útočníka Radka Pořízka, který byl v zápase hodně vidět.

Radku, čtvrteční zápas v Hradci Králové vám moc nevyšel. Co jste se snažili před sobotním duelem s Pardubicemi zlepšit?

Chtěli jsme hlavně zlepšit rozehrávku, protože ta nám v Hradci vázla, navíc domácí hodně dobře napadali. Pardubice byly naopak docela zatažené, takže jsme měli čas na rozehrávku. Utkání s Pardubicemi bylo o hodně lepší než to s Hradcem.

Jednalo se o velmi defenzivní utkání, ve kterém kralovali brankáři, k vidění bylo taky mnoho zblokovaných střel. Byl to účel, nebo to prostě vyplynulo ze hry?

Trenéři nám samozřejmě říkají, abychom blokovali co nejvíce střel. Hrálo se hodně nahoru dolů a vládly obrany obou týmů. Podle mě to vyplynulo ze hry.

V utkání měli útočníci spoustu gólových šancí, ale všechny zůstaly nevyužity. I vy osobně jste mohl několikrát rozhodnout. Jak to, že to nevyšlo?

Těžko říci, jedna z největších šancí byla, kdy jsem přestřelil skoro celý stadion. (smích) Škoda, kdybych to dal, mohli jsme to vyhrát.

Hrajete společně s Lukášem Motlochem a Milanem Průškem. Na ledě je vidět, že vám to docela klape. Panuje z vaší strany spokojenost?

Hraju s nimi už od druhého přípravného zápasu a klape nám to. Harmonie mezi námi je podle mě výborná, pomáháme si i v soukromém životě...

Máte v týmu nějaké zraněné hráče, takže nehrajete zatím úplně v nejsilnější sestavě. I přesto se ale zeptám. Na ten loňský úspěšný ročník se vám zatím nedaří moc navázat. Nevíte v čem může být problém?

Chce to asi ještě nějaký čas. Věříme tomu, že se zlepšíme. Třeba v sobotu proti Pardubicím už jsme hráli docela slušně, i když to na výsledku není vidět.

Další zápas odehrajete ve čtvrtek na ledě Českých Budějovic, se kterými už jste doma vysoko vyhráli. Co podle vás bude na Jihočechy platit?

Musíme dát co nejvíce gólů a jít do utkání aktivně. Věřím tomu, že nás podrží i brankář, stejně jako proti Pardubicím.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav