BK MLADÁ BOLESLAV

Soupeři už nás berou vážně, ví Lukáš Pabiška. Bruslaři přesto vítězí!

16. 10. 2015
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. – Po prohraném zápase v Plzni se mladoboleslavští hokejisté naladili zpět na vítěznou vlnu, před téměř vyprodanými ochozy ŠKOENERGO Arény smetli brněnskou Kometu 4:0! Autorem jednoho z gólů byl útočník Lukáš Pabiška (na snímku), jenž parádní ranou z vrcholu pravého kruhu překonal Čiliaka pod břevno. V pozápasovém rozhovoru pak dlouholetá stálice v řadách Bruslařů chválila výkon celého týmu a hlavně brankáře Davida Ritticha, který vychytal svou první extraligovou nulu!

Ačkoliv po zápase neúnavně rozdával rozhovory doslova na všechny strany (kromě naší redakce si jej točila i Česká Televize či První Boleslavská) byl Lukáš Pabiška v dobrém rozpoložení. Aby ne, vždyť Bruslaři doma jednoznačně porazili brněnskou Kometu, jednoho ze svých největších rivalů. ”Dobře jsme bránili. Nějaké chyby tam sice byly, ale zaplaťpánbůh, že máme Ríťu, který to všechno pochytal,” zhodnotil bitvu s Jihomoravany útočník Mladé Boleslavi.

Vůbec prvním Bruslařem, který usedl na trestnou lavici byl až ve 44. Minutě Michal Bárta. ”Ráno jsme měli rozbor a věděli jsme, že Kometa má dobré přesilovky, tak jsme chtěli jít do zápasu s tím, že nebudeme faulovat,” nastínil Pabiška taktiku, která se ukázala být velmi úspěšnou.

Tým z města automobilů půjde znovu do akce už v neděli, kdy dvojboj s týmy z opačného pólu republiky zakončí na ledě ambiciózního Třince.