BK MLADÁ BOLESLAV

Moravsko-slezský dvojboj pokračuje, Boleslavští zajíždí do Třince

17. 10. 2015
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. – Den se se dnem sešel a v tradičně nabitém víkendovém programu čeká tým z města automobilů ani ne dva dny po vítězství nad brněnskou Kometou další zápas. Bruslaři absolvují pětihodinovou štreku až do Slezska, kde se utkají s loňským finalistou, celkem HC Oceláři Třinec. Úvodní buly bude vhozeno v neděli 18. října už v 15 hodin!

Jasný adept na vítěze? Kdepak, Ocelářům to zatím nelepí

V Třinci v létě posílili už tak kvalitní kádr, do týmu nejmovitějšího celku soutěže totiž přišel reprezentant Vladimír Svačina, navíc se Ocelářům uzdravil klíčový útočník Zbyněk Irgl. Vše nasvědčovalo tomu, že si Třinec půjde od začátku sezóny pro titul, ale zatím to tak nevypadá. Jistě, sezóna je teprve ve svém zárodku, jenže Slezané jsou v tabulce až desátí.

Boleslav vs Třinec

Zdá se však, že se třinecká mašina rozjíždí zpět na plné obrátky, Oceláři totiž v minulém kole doma přejeli tehdy vedoucí Plzeň vysoko 5:1. Pod Javorový vrch se navíc čerstvě vrátil obránce Vladimír Roth, jenž poměrně rychle ukončil své angažmá v Novosibirsku. Kamarád boleslavského zadáka Marka Trončinského by si mohl “debut” odkroutit právě proti týmu z města automobilů. “Jsem samozřejmě připraven hrát, cítím se výborně, ale záleží na trenérech. S Trončou jsem v každodenním kontaktu, trochu se hecujeme. Věřím, že po zápase to budu já, kdo se bude smát,” řekl Roth v rozhovoru pro klubový web Třineckých.

Bude zajímavé sledovat, koho trenér Kalous pošle do branky. Jasná jednička v minulém ročníku Šimon Hrubec častěji vysedává na střídačce než hraje, z prostoru mezi třemi tyčemi totiž člena širšího kádru českého národního týmu vytlačil Peter Hamerlík – reprezentant Slovenska, aby se to nepletlo. Hrubec s nízkou vytížeností není vůbec spokojen a – stejně jako třeba olomoucký Tomáš Vošvrda, který prohrál boj o post jedničky s Branislavem Konrádem – si vyžádal uvolnění na střídavé starty do sousedního prvoligového Havířova. To ve městě automobilů je situace mnohem jednoznačnější, svou šanci chytil za pačesy David Rittich a mladý jihlavský odchovanec patří k nejlepším gólmanům ligy. Bude ve skvělých výkonech pokračovat i v neděli?

Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: Rittich – Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Ovčačík, Robar – Jarůšek, Výborný, Pabiška – Hyka, Urban, Pacovský – Látal, Hruška, Klimenta – Musil, Žejdl, Bárta.

HC Oceláři Třinec: Hrubec – Linhart, M. Doudera, L. Doudera, Klesla, Hrabal, Nosek, Foltýn – Orsava, Polanský, Irgl – Svačina, Plíhal, Dravecký – Meidl, Rákos, Hrňa – Káňa, Růžička, Luka.

Statistiky

WERK Aréna 18.10.2015 15:00

HC Oceláři Třinec 12. kolo BK Mladá Boleslav
10. místo, 15 bodů umístění 4. místo, 20 bodů
32:27 skóre 27:17
5:1 (Plzeň) nejvyšší výhra 4:0 (Brno)
1:4 (Pardubice) nejvyšší prohra 1:3 (Plzeň)
0 utkání bez vstřeleného gólu 0
1 utkání bez inkasovaných gólů 1
21,82 % využití přesilových her 10,34 %
12 góly v přesilových hrách 6
3 góly v oslabeních 2
Jiří Polanský, 12 bodů nejproduktivnější hráč Tomáš Urban, Radan Lenc, Lukáš Žejdl, všichni 7 bodů
Vladimír Dravecký, 6 branek nejlepší střelec Tomáš Urban, Dominik Pacovský, oba 4 branky
Jiří Polanský, 8 asistencí nejlepší nahrávač Lukáš Žejdl, 6 asistencí
Lukáš Doudera, +8 nejlepší hráč v +/- Ctirad Ovčačík, Lukáš Pabiška, oba +8
Tomáš Linhart, -5 nejhorší hráč v +/- Václav Kočí, -2
Erik Hrňa, 18 minut nejtrestanější hráč Tomáš Voráček, 14 minut
Milan Doudera, 72 bodů Radegast index Marek Trončinský, 56 bodů
Peter Hamerlík 92,64 %, Šimon Hrubec 89,68 %, Juraj Šimboch 85,71 % úspěšnost brankářů David Rittich, 95,37 %
Peter Hamerlík 2,01, Šimon Hrubec 2,79, Juraj Šimboch 3,16 průměr inkasovaných gólů na zápas David Rittich, 1,48