BK MLADÁ BOLESLAV

Startuje druhá čtvrtina soutěže! Bruslaři míří do Pardubic

24. 10. 2015
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Včerejší strhující střetnutí se Spartou, ve kterém Bruslaři o své výhře rozhodli v prodloužení díky brance Tomáše Voráčka, patřilo k ozdobám 13. kola naší nejvyšší hokejové soutěže, která se právě v neděli 25. října přehoupne už do své druhé čtvrtiny! Svěřenci trenérů Františka Výborného a Mariana Jelínka, kterým prozatím patří solidní šestá příčka, se představí na půdě trápícího se týmu HC Dynamo Pardubice - v Tipsport areně bude úvodní buly vhozeno v 17:00!

Ani výměna trenéra Dynamu zatím lepší zítřky nepřinesla

Byly to právě Pardubice, které se letos jako první extraligový celek odhodlaly ke změně na postech hlavního trenéra i jeho asistenta. Po ne příliš přesvědčivých výkonech v úvodu sezony byli odvoláni Miloš Říha ml. a Václav Baďouček, na jejichž místa nastoupili lodivodi juniorského týmu Dynama Richard Král a Marek Zadina, kteří oba během svých hráčských kariér východočeským týmem prošli. První jmenovaný, mj. pardubický rodák, na nějž všichni boleslavští fanoušci vzpomínají jenom v dobrém, po svém jmenování prohlásil: „Nic zásadního nyní měnit nebudeme. Spíše se budeme snažit mluvit s každým hráčem, jak na tom jsou. Sebevědomí asi není úplně nejlepší. Pokud by na trhu byl hokejista, který by nám sem zapadal, tak bychom se trejdům nebo měsíčním výměnám pro oživení nebránili.“ Ještě před příchodem nových koučů se vedení klubu podařilo přivést kanadského útočníka Tylera Redenbacha, který na konci minulé sezony přestoupil do švýcarského Davosu, s nímž si nakonec dokráčel pro ligový titul. „Na Tylera jsme obdrželi vynikající reference ze zámoří, jedná se o šikovného centra, měl by být tvůrcem hry. Věřím, že zapadne do našeho týmu, bude jeho posilou a zlepší ofenzivní sílu,“ řekl sportovní manažer Dynama Dušan Salfický.

Richard Král
Pětačtyřicetiletý odchovanec pardubického hokeje strávil ve městě automobilů tři a půl sezony. Díky svým výkonům a roli tahouna mužstva se výrazným písmem zapsal do srdcí všech boleslavských fanoušků!

V tabulce se pardubičtí hokejisté drží na třinácté pozici, před poslední Energií mají náskok jednoho bodíku a navíc také dva zápasy k dobru. Východočechy první čtvrtina sezony opravdu nezastihla v ideálním rozpoložení, zlepšení je třeba ve většině herních aspektů – jednadvacet vstřelených gólů řadí svěřence kouče Krále do pozice mužstva s druhou nejhorší ofenzivou, naopak více branek inkasovala pouze Sparta s Karlovými Vary. Lepší výkony se rozhodně očekávaly od hlavní posily v podobě Tomáše Rolinka, pod hranicí svých možností hrají i Petr Sýkora nebo Slovák Radoslav Tybor, na čele týmové produktivity tedy najdeme sedmibodového Tomáše Marcinka, dalšího hokejistu od našich východních sousedů.

Duo Král – Zadina zatím Pardubice vedlo do tří mačů, ve všech z nich ale Perníkáři z ledové plochy odcházeli poraženi, navíc dohromady inkasovali celkem patnáct branek. Naposledy se tým z města koňských dostihů představil včera ve východočeském derby proti Hradci Králové. Po dvaceti odehraných minutách vedli Pardubičtí 1:0, druhá třetina už se však nesla v režii Mountfieldu, který poté už vývoj utkání kontroloval a nakonec zvítězil 5:2. „Porážka mrzí hodně, ale možná ještě více to, že se z naší situace nemůžeme vyhrabat. Potřebujeme začít hrát hokej. Musíme si více věřit, snažit se prosadit, jít do akcí jeden na jednoho, nezbavovat se puků,“ litoval po zápase kapitán Čáslava.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Rittich – Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Ovčačík, Kučný – Jarůšek, Výborný, Pabiška – Lenc, Urban Pacovský – Klimenta, Hruška, Látal – Musil, Žejdl, Bárta

HC Dynamo Pardubice: Maxwell– Šeda, Štajnoch, Čáslava, Nedbal, Ščotka, Bokroš – Tybor, Marcinko, Svoboda – Poulíček, Redenbach, Rolinek – Kolář, Tomášek, Starý – Moučka, Voženílek, Panna

Statistiky

Tipsport arena 25.10.2015 17:00

HC Dynamo Pardubice 14. kolo BK Mladá Boleslav
13. místo, 9 bodů umístění 6. místo, 23 bodů
21:41 skóre 34:24
4:1 (Třinec) nejvyšší výhra 4:0 (Brno)
1:6 (Brno, Vítkovice) nejvyšší prohra 1:3 (Plzeň)
0 utkání bez vstřeleného gólu 0
0 utkání bez inkasovaných gólů 1
14,75 % využití přesilových her 12,31 %
9 góly v přesilových hrách 8
0 góly v oslabeních 2
Tomáš Marcinko, 7 bodů nejproduktivnější hráč Tomáš Urban, 10 bodů
Petr Čáslava
Jakub Svoboda, oba 3 branky
nejlepší střelec Dominik Pacovský, 5 branek
Tomáš Marcinko, 6 asistencí nejlepší nahrávač Tomáš Urban
Lukáš Žejdl, oba 6 asistencí
Ondřej Panna, Daniel Voženílek, Jiří Půhoný, Tomáš Divíšek, Ladislav Havlík, všichni 0 nejlepší hráč v +/- Lukáš Pabiška
Tomáš Voráček, oba +9
David Tomášek, -11 nejhorší hráč v +/- Václav Kočí
Radim Hruška, oba -2
Petr Sýkora, 40 minut nejtrestanější hráč Tomáš Voráček, 14 minut
Martin Štajnoch, 37 bodů Radegast index Jan Holub, 77 bodů
Robert Kristan 90,04 %
Brandon Maxwell 87,12 %
úspěšnost brankářů David Rittich 94,43 %
Robert Kristan 3,24
Brandon Maxwell 3,49
průměr inkasovaných gólů na zápas David Rittich 1,71