BK MLADÁ BOLESLAV

Lukáš Pabiška: Tři rychlé góly v oslabení? Prohráli jsme si to sami

26. 10. 2015
Autor: Zdena Bobková
P a r d u b i c e – V zápase proti Pardubicím chyběla Bruslařům ona pověstná lehkost a rychlost, která je doprovázela po celou čtvrtinu soutěže. Východočeši je bohužel předčili v mnoha ohledech a tvrdě si dokráčeli pro výhru 5:1. Po zápase jsme k mikrofonu pozvali Lukáše Pabišku (na snímku), který byl vyhlášen nejlepším hráčem Bruslařského klubu. Ten se vyjádřil nejenom k zápasu s Pardubicemi, ale ohlédl se i za odehranou čtvrtinou soutěže.

Lukáši, běžela osmá minuta první třetiny, Pardubice využily už třetí přesilovku a na tabuli pro vás svítil nelichotivý stav 0:3. Dalo se s tím ještě něco dělat?

Co si budeme povídat, takový výsledek se hrozně těžko dotahuje, ale přesto si myslím, že jsme potom zabrali a šance jsme měli. Na začátku jsme bohužel měli úplně zbytečné tři fauly a z toho plynoucí tři přesilovky soupeře, které dokázal přetavit v góly. Pak už se to nějak vezlo...

Chybělo tentokrát i štěstí?

Nechci tu mluvit o štěstí, ale nějaké šance jsme prostě měli, jen jsme je neproměnili. Ve druhé třetině se soupeř trochu uspokojil a už to bylo hratelné. Vypracovali jsme si šance a podařilo se nám vstřelit gól. Myslím si, že jsme soupeře dostali pod tlak, házeli to po sobě. Škoda, že nám tam nespadlo něco dalšího, mohli se začít klepat o výsledek.

Dalo by se tedy nějak pojmenovat to, co Bruslařům v zápase proti Dynamu chybělo nebo co se zkrátka nepovedlo? Obrana, proměňování šancí, nebo snad méně jisté zákroky gólmana…?

Já bych tady vůbec nekritizoval Ríťu (David Rittich, pozn. red). Ten nás držel dvanáct zápasů! (důrazně) To se zkrátka stane. Tady to vesměs byly nahozené puky, potom to měl někdo ve vestě, takové góly padají. A takových gólů my jsme na druhou stranu taky několik dali. Už když se podíváme na minulé utkání se Spartou, jejich brankáři to tam taky nešťastně napadalo. Dostali jsme tři góly, ale za tím stojí celý mančaft.

Na trenérské lavičce proti vám stál Richard Král, dlouholetá opora BK Mladá Boleslav. On sám navíc poprvé za svou trenérskou kariéru u A týmu bodoval, a to zrovna proti vám. Paradox, že?

Hrával jsem s Ríšou, míval jsem ho na centru. (úsměv) Je ale potřeba říct, že Pardubice mají velmi kvalitní tým a bylo vidět, že makali a šli si za tou výhrou. Ono je to těžké, protože vždycky ten tým, kterému se třeba delší dobu nedaří, to chce zlomit. Je mi trochu líto, že to bylo zrovna teď a proti nám, ale ten zápas se zkrátka od začátku takhle vyvíjel.

Myslíte, že Pardubice mají na víc, než na dvanácté místo, kde se nachází?

Už když se podívám na extraligu, tak například Litvínov – loňský mistr, má rozhodně na víc. My jsme šli do zápasu s tím, že Pardubice mají kvalitní mužstvo a chtěli jsme proti nim hrát to, co jsme si řekli. Bohužel těmi inkasovanými góly a průběhem zápasu museli trenéři operativně měnit taktiku.

Vy sám jste to už maličko naznačil, že byly zápasy, kdy jste tomu štěstí šli hodně naproti a ono vás pak nezklamalo. Byl tohle jeden ze zápasů – blbců, který už jen z pohledu pravděpodobnosti prostě přijít musel?

Makáme od začátku sezony. Jak už jste sama řekla – když si za tím ten tým jde, tak se to pak prostě podaří. Myslím si, že čtrnáct zápasů jsme teď odehráli perfektně a z jednoho nepovedeného utkání nemůžeme dělat závěry. Musíme si ho rozebrat u videa, protože byl hodně o přesilovkách a oslabeních.

Za sebou máte teď první čtvrtinu soutěže. Když se za ní zpětně ohlédnete, můžete konstatovat určitou spokojenost?

Poměrně ano, ale nemůžeme se spokojit a ukonejšit. Musíme se soustředit na svou hru a hrát ji poctivě. A když to budeme plnit, tak teprve můžeme bodovat i nadále. Jestli budeme lehkovážní, tak to zkrátka takhle nepůjde.

Děkujeme za rozhovor.