BK MLADÁ BOLESLAV

Bitva tabulkových sousedů! Dokáže Boleslav zvýšit náskok nad Piráty?

29. 10. 2015
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. - V rámci patnáctého kola Tipsport extraligy na sebe před televizními kamerami ČT Sport narazí dva celky, které několik posledních let pendlovaly mezi tuzemskou smetánkou a druhou nejvyšší soutěží, nyní se však chtějí mezi elitou natrvalo usadit. Zdá se, že Bruslařům se to vcelku daří, na to, abychom soudili letošního nováčka Piráti Chomutov je ještě brzo. Přijďte si na svěřence Vladimíra Růžičky udělat názor sami do ŠKOENERGO Arény! Pozor, úvodní buly bude vhozeno v 17:20, tedy o deset minut dříve, než bývá v Mladé Boleslavi zvykem!

”Slavia?” jeden by si myslel při pohledu na soupisku Pirátů

Staří známí
Bruslaři se s Chomutovskými dobře znají, v minulých sezónách proti sobě tito dva soupeři sehráli především v barážích spoustu nezapomenutelných bitev.

Na to, že jsou v nejvyšší soutěži považováni za nováčka si Chomutovští nevedou vůbec zle, ba naopak. V tabulce jim patří nadějná osmá příčka s dvoubodovou ztrátou právě na tým z města automobilů, v pátečním duelu se tedy bude přímo bojovat o sedmé místo. Piráty táhnou bývalí Slávisté, a to na všech frontách – jasnou gólmanskou jedničkou je zkušený Miroslav Kopřivy, o produktivitu se stará hvězdné duo Roman Červenka – Michal Vondrka a svými pokyny Severočechy ze střídačky peskuje bývalý trenér Slavie či národního týmu Vladimír Růžička, který s klubem v létě podepsal rozhodně nezvyklou, ne-li rekordní, desetiletou smlouvu.

Růžička, jehož syn rovněž působí v Chomutově, se v minulých dnech odhodlal ke škrtům v kádru klubu, jehož chod finančně zajišťuje rodinný klan Veverků. V posledních třech zápasech proti Spartě, Plzni a Třinci Piráti inkasovali celkem čtrnáct gólů, na což olympijský vítěz z Nagana reagoval tak, že dal padáka lotyšskému zadákovi Jekabsi Redlihsovi, jenž nesplnil očekávání Vladimíra Růžičky a stejně jako další zahraniční bek Aleš Krajnc si musí hledat nové angažmá.

Hned v posledních sedmi kolech celek z podhůří Krušných hor pravidelně střídal vítězství s porážkami a pokud budou “Růžičkovci” v nastaveném trendu pokračovat, ve městě automobilů by měli zvítězit – minulou neděli totiž doma nestačili na Třinec, loňskému finalistovi podlehli 4:5 po prodloužení. Doufejme však, že Bruslaři chomutovskou “sérii” utnou a připíšou si další důležité body do tabulky!

Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: Rittich – Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Robar, Ovčačík, Kučný – Pabiška, Výborný, Jarůšek – Pacovský, Urban, Látal – Bárta, Žejdl, Hruška – Lenc, Musil, Ďurač.

Piráti Chomutov: Kopřiva (8. Strmeň) – Drtina, Rutta, Dlapa, Rýgl, Jánošík, Szathmáry, Trefný, Blaha – Sklenář, Červenka, Hovorka – Vondrka, V. Růžička, Pospíšil – Tomica, Kämpf, Květoň – Hřebejk, Dušek, Kaše.

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna 30.10.2015 17:20

BK Mladá Boleslav 15. kolo Piráti Chomutov
7. místo, 23 bodů umístění 8. místo, 21 bodů
35:29 skóre 32:37
4:0 (Brno) nejvyšší výhra 3:0 (Vítkovice)
1:5 (Pardubice) nejvyšší prohra 0:4 (Sparta)
0 utkání bez vstřeleného gólu 3
1 utkání bez inkasovaných gólů 2
11,27 % využití přesilových her 10,91 %
8 góly v přesilových hrách 6
2 góly v oslabeních 0
Tomáš Urban, 10 bodů nejproduktivnější hráč Roman Červenka, 13 bodů
Dominik Pacovský, Lukáš Pabiška, oba 5 branek nejlepší střelec Michal Vondrka, 6 branek
Lukáš Žejdl, Tomáš Urban, oba 6 asistencí nejlepší nahrávač Roman Červenka, 9 asistencí
Tomáš Voráček, +10 nejlepší hráč v +/- Jiří Drtina, +6
Václav Kočí, Radim Hruška, oba -2 nejhorší hráč v +/- David Kaše, -6
Martin Látal, 31 minut nejtrestanější hráč Roman Červenka, 12 minut
Jan Holub, 79 bodů Radegast index Ondřej Dlapa, 41 bodů
David Rittich, 93,61 % úspěšnost brankářů Miroslav Kopřiva 92,34 %, Jan Strmeň 91,03 %, Miroslav Hanuljak 88,68 %
David Rittich, 1,95 průměr inkasovaných gólů na zápas Miroslav Kopřiva 1,95, Jan Strmeň 2,44, Miroslav Hanuljak 3,56