BK MLADÁ BOLESLAV

Extraliga se znovu rozjíždí, Bruslaře doma čeká poslední Zlín!

10. 11. 2015
Autor: Josef Zdobinský
M l. B o l. - Po reprezentační přestávce se tuzemská nejvyšší hokejová soutěž dostane zpět ke slovu netradičně ve středu, tým z města automobilů včetně vyslanců na turnaji Karjala Matěje Stříteského, Marka Trončinského a Tomáše Voráčka (a také Mitji Robara, stálici v národním výběru Slovinska) změří 11. listopadu od 17:30 síly s trápícím se PSG Zlín. Už vám chyběl hokej? Tak si najděte cestu do ŠKOENERGO Arény, určitě to bude stát za to!

Ševcům začátek sezóny stejně jako loni vůbec nevyšel

Zlínu se vůbec nedaří, berani z úvodních čtrnácti duelů této sezóny zvítězili pouze třikrát s tím, že jedna výhra přišla až po nájezdech a ty zbylé dvě po těsném výsledku 2:1. Na předloňského mistra tristní bilance, co říkáte? Ale nic překvapivého, Valaši se totiž v posledních letech spoléhali prakticky výhradně na protřelé matadory Petra Lešku, jeho jmenovce Čajánka, Martina Hamrlíka, Jaroslava Balaštíka tak dále a tak dále. Všichni výše jmenovaní už pověsili brusle na hřebík a jejich kanadské body ve Zlíně zatím nedokázali adekvátně nahradit.

Výsledkem bídy je poslední místo v tabulce s tříbodovou ztrátou na třinácté Karlovy Vary, vedení klubu se tak během reprezentační přestávky rozhodlo jednat a přivedlo hned několik posil. Jako první v pořadí přišli útočníci Adam Havlík (naposledy Pardubice) a Jan Maruna (Havířov, opačným směrem putoval Zdeněk Okál). „Nejsou to známá jména, nicméně jsou to typově hráči, kteří se hodí do našeho herního systému. Jsou to kluci, kteří již něco předvedli a mají velkou motivaci zapadnout do týmu a pomoci dostat ho z nejnižších příček extraligové tabulky opět nahoru,“ řekl o obou posilách lodivod Zlína Rostislav Vlach.

A to nebylo vše. Pokud Havlíka a Marunu nelze označit za známá jména, lotyšský reprezentant Roberts Bukarts do této kolonky bezpochyby spadá! „Po sedmi letech angažmá v týmu Dinama jsem neviděl další perspektivitu pro růst své kariéry. Hledal jsem nové angažmá s cílem zlepšit se a ukázat své dovednosti, protože v Rize dostávali stále více prostoru jiní hráči. Cítím, že můžu být mužstvu prospěšný ještě více. Jsem rád, že budu hrát českou extraligu právě za Zlín,“ řekl po svém příchodu do Baťova města účastník tří světových šampionátů.

Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: Rittich – Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Ovčačík, Robar – Jarůšek, Výborný, Pabiška – Látal, Urban, Pacovský – Hyka, Žejdl, Lenc – Bárta, Hruška, Klimenta.

PSG Zlín: Kašík – Marušák, Urbanec, Žižka, Kotvan, Horák, Matějíček – Kubiš, Cibák, Čachotský – Říčka, P. Holík, Sýkora – Veselý, Vlach, Ondráček – Čech, Sedláček, Okál.

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna 11.11.2015 17:30

BK Mladá Boleslav 17. kolo PSG Zlín
5. místo, 29 bodů umístění 14. místo, 11 bodů
43:33 skóre 25:42
4:0 (Brno) nejvyšší výhra 2:1 (Třinec, Karlovy Vary)
1:5 (Pardubice) nejvyšší prohra 0:4 (Litvínov)
0 utkání bez vstřeleného gólu 2
1 utkání bez inkasovaných gólů 0
12,66 % využití přesilových her 15,71 %
10 góly v přesilových hrách 11
2 góly v oslabeních 0
David Výborný, 11 bodů nejproduktivnější hráč Petr Holík, 8 bodů
Lukáš Pabiška, 6 branek nejlepší střelec Robert Říčka, Pavel Kubiš, oba 4 branky
David Výborný, 7 asistencí nejlepší nahrávač Petr Holík, 6 asistencí
Tomáš Voráček, +13 nejlepší hráč v +/- Pavel Kubiš, +2
Václav Kočí, -2 nejhorší hráč v +/- Petr Holík, Ondřej Veselý, oba -9
Martin Látal, 31 minut nejtrestanější hráč Pavel Kubiš, 30 minut
Jan Holub, 86 bodů Radegast index Tomáš Žižka, 38 bodů
David Rittich, 93,56 % úspěšnost brankářů Libor Kašík 90,53 %, Tomáš Štůrala 91,49 %
David Rittich, 1,96 průměr inkasovaných gólů na zápas Libor Kašík 2,33, Tomáš Štůrala 3,40