BK MLADÁ BOLESLAV

Je tu duel nedalekých rivalů, Boleslavští jedou na led vedoucích Tygrů!

12. 11. 2015
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. - Svým sedmnáctým kolem v pátek 13. listopadu pokračuje tuzemská nejvyšší hokejová soutěž a svěřence Františka Výborného a Mariana Jelínka čeká v 18:00 regionální měření sil proti lídrovi tabulky, celku Bílí Tygři Liberec. Vrátí se Bruslaři po nešťastném utkání se Zlínem na vítěznou vlnu? Vyražte mladoboleslavské hokejisty podpořit do města pod Ještědem!

V minulých letech trápení, letos útok na titul?

Boleslav vs Liberec

Ještě před několika lety patřil Liberec mezi užší tuzemskou špičku a pravidelně končil až v semifinále. V posledních sezónách však byla realita odlišná a amciciózní celek se "brodil" až kolem desátého místa tabulky. V létě Tygři mohutně posílili reprezentanty Řepíkem, Birnerem a Ševcem a celek z podještědí se jako mávnutím proutku vrátil zpět mezi elitu. Vždyť Liberec momentálně vévodí celé tabulce s dvoubodovým náskokem na druhý Mountfield!

Z šestnácti duelů se Tygři radovali z vítězství hned dvanáctkrát, což je obdivuhodná bilance. Poslední ze čtyř porážek Libereckým udělila v minulém kole Plzeň, která si z horkého ledu Home Credit Arény odvezla dva body za vítězství 5:4 po nájezdech, které vystřelil Nicholas Johnson. Jeden z neúspěchů kočkovitým šelmám udělili i mladoboleslavští hokejisté, kteří v dosud jediném měření sil v této sezóně svého soka před vlastními diváky přetlačili 3:1."Připravili jsme se na to, že Liberec bude hrát aktivní a agresivní hokej. Pokud to navíc rozhodčí trochu pustí, začnou se objevovat zákroky na hraně pravidel, stane se z toho spíše wrestling," říkal tehdy na pozápasové tiskové konferenci Marian Jelínek a podobný průběh se dá očekávat i od duelu sedmnáctého kola.

Tygři doposud bojovali na dvou frontách, kromě Extraligy se totiž účastnili i prestižní Champions Hockey League. Z panevropské soutěže však toto úterý vypadli, když nestačili na švýcarský Davos. Hostiteli tradičního Spenglerova poháru doma podlehli 3:5, ve Vaillant Areně pak nestačili na svěřence legendárního Arna del Curta těsně 3:4. "Myslím, že se nemáme za co stydět. Dokázali jsme dvakrát porazit Nitru, odehráli jsme zajímavé zápasy se silnou Skellefteou. Pak následoval Linköping, kterému jsme dali ve dvou zápasech dohromady deset branek. A s Davosem si troufám říct, že to byl skvělý hokej pro diváky. Bylo to znát i na úžasné atmosféře, hrálo se nahoru dolů. Jen nás mrzí, že jsme nedokázali postoupit, sílu jsme na to měli," smutnil po utkání v Davosu útočník Bílých Tygrů Petr Jelínek. Bude mít důvod ke smutku i v pátečních večerních hodinách?

Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: Řehoř – Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Ovčačík, Robar – Jarůšek, Výborný, Pabiška – Látal, Urban, Pacovský – Hyka, Žejdl, Klimenta – Musil, Hruška, Bárta

Bílí Tygři Liberec: Lašák – Šimek, Ševc, Vitásek, Derner, Kajínek, Výtisk, Ulrych – Řepík, Vampola, Birner – Bakoš, Bulíř, Radivojevič – Valský, Jelínek, Krenželok – Stránský, Lakatoš, Vlach.

Statistiky

Home Credit Aréna 13.11.2015 18:00

Bílí Tygři Liberec 17. kolo BK Mladá Boleslav
1. místo, 35 bodů umístění 5. místo, 30 bodů
53:37 skóre 43:34
4:1 (Litvínov, Pardubice, Vítkovice) nejvyšší výhra 4:0 (Brno)
2:5 (Brno) nejvyšší prohra 1:5 (Pardubice)
1 utkání bez vstřeleného gólu 1
2 utkání bez inkasovaných gólů 1
17,72 % využití přesilových her 11,90 %
14 góly v přesilových hrách 10
1 góly v oslabeních 2
Martin Vyrůbalík, 11 bodů nejproduktivnější hráč David Výborný, 11 bodů
Petr Jelínek
Michal Řepík, oba 7 branek
nejlepší střelec Lukáš Pabiška, 6 branek
Lukáš Krenželok, 10 asistencí nejlepší nahrávač David Výborný, 7 asistencí
Jan Výtisk, +11 nejlepší hráč v +/- Tomáš Voráček, +13
Martin Bakoš, -2 nejhorší hráč v +/- Václav Kočí, -2
Martin Ševc, 63 minut nejtrestanější hráč Martin Látal, 31 minut
Jan Výtisk, 107 bodů Radegast index Jan Holub, 95 bodů
Ján Lašák 90,93 %
Marek Schwarz 90,48 %
úspěšnost brankářů David Rittich 93,56 %, Milan Řehoř 100 %
Ján Lašák 2,23
Marek Schwarz 2,00
průměr inkasovaných gólů na zápas David Rittich 1,96, Milan Řehoř 0,00
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav