BK MLADÁ BOLESLAV

Michal Bárta: Věřím, že to bylo ojedinělé a v neděli to zvládneme líp

13. 11. 2015
Autor: Vojtěch Drbohlav
L i b e r e c – Zápas v metropoli Libereckého kraje hokejistům BK Mladá Boleslav příliš nevyšel. Díky několika individuálním chybám utkání ztratili i přes to, že v něm nějakou dobu i vedli. Nakonec tedy Bruslaři na severu Čech prohráli 4:6. Po skončení tohoto duelu se postavil před redakční mikrofon osmadvacetiletý odchovanec Liberce Michal Bárta, podle kterého utkání rozhodly individuální chyby, ze kterých je třeba se poučit a hodit je co nejrychleji za hlavu.

Michale, do zápasu jste vstoupili spíše s defenzivními záměry. Přijeli jste do Liberce s touto taktikou, která vám očividně v přechozím zápase proti Zlínu vycházela?

My jsme věděli, že Liberec je doma hodně aktivní, hlavně v útočném pásmu. Bylo nám jasné, že jim nemůžeme nabídnout moc gólových šancí. Na začátku se nám to docela dařilo, jenže potom přišla jedna smolná chyba, což se prostě občas stane, a prohrávali jsme 0:1. Potom přišly bohužel ještě další góly do naší branky.

Takže tolik inkasovaných gólů tedy zapříčinily ony individuální chyby?

Ze šesti inkasovaných branek jsme jim čtyři doslova nabídli. Určitě to byly naše chyby. My ale tento zápas musíme co nejrychleji hodit za hlavu a připravit se na neděli.

Překvapil vás Liberec něčím, co jste třeba před zápasem neočekávali?

Ani ne, věděli jsme, že jsou hodně aktivní a důrazní. Mají také silné obránce v předbrankovém prostoru jak u nás, tak u nich v pásmu. Byli jsme na to připravení, ale srazily nás už zmiňované chyby.

Jaké jsou pro vás osobně zápasy proti Liberci v boleslavském dresu vzhledem k tomu, že jste přestoupil právě z celku Bílých Tygrů?

Každý zápas je jiný. Chci porazit každého soupeře a je mi jedno, jestli je to Liberec, Brno nebo Sparta. Na to se moc nedívám.

Co je teď potřeba zlepšit do dalších zápasů?

Nesmíme dostávat tolik gólů, kolik nám dal Liberec. To bylo opravdu hodně. Věřím, že to bylo naprosto ojedinělé a že to v neděli bude mnohem lepší.

Nyní vás čekají čtyři domácí zápasy v rozmezí deseti dnů, což je poměrně hodně. Cítíte jako tým nějaký větší tlak na to, abyste získali co nejvíce bodů?

Nám se hraje doma dobře a budeme se snažit potvrdit tu formu, kterou jsme měli před reprezentační přestávkou. Z každého zápasu chceme urvat maximum, snad se to podaří.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav