BK MLADÁ BOLESLAV

Potřetí v řadě doma! Boleslav poprvé změří síly s Vítkovicemi

19. 11. 2015
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. – Tuzemská nejvyšší hokejová soutěž po reprezentační přestávce pokračuje ve svém bláznivém tempu a tým z města automobilů v pátek 20. listopadu čeká třetí domácí zápas v řadě - tentokrát letos poprvé proti HC VÍTKOVICE STEEL (první vzájemný mač byl vzhledem k probíhající akci v OSTRAVA ARÉNĚ přesunut). Úvodní buly bude vzhledem k přímému přenosu na ČT Sport vhozeno o deset minut dříve, než je zvykem, tedy v 17:20. To si nemůžeš nechat ujít!

Oleszovy góly přišel nahradit Ölvecký a zatím se mu to daří!

Vítkovičtí se stejně jako v předchozích ročnících pohybují ve středu tabulky, momentálně jim patří osmá příčka s osmibodovou ztrátou na čtvrté Bruslaře. Mezi třemi tyčemi Ladislav Svozil sází na vyrovnanost - oba své gólmany zatížil rovnoměrným počtem jedenácti zápasů, lepší statistiky než jeho kolega Kantor má zatím mladý Daniel Dolejš.

Boleslav vs Vítkovice

Až do reprezentační přestávky se o ofenzívu ostravského celku staral především hvězdný Rostislav Olesz, bývalý hráč Floridy, Chicaga či New Jersey totiž v patnácti zápasech nastřílel těžko uvěřitelných dvanáct gólů! Jeho výkony nemohly ujít skautům z předních evropských lig, a Olesz tak skočil po nabídce ze švýcarské ligy, kde čerstvě hájí dres Langnau. V reakci na jeho odchod vítkovický šéf Husička přivedl širšího člena slovenské reprezentace Petera Ölveckého - hráče, jenž má za sebou mimo jiné angažmá ve Slovanu Bratislava. Akvizice slovenského šikuly se Slezanům vyplatila, Ölvecký se ve třech zápasech v novém dresu dokázal třikrát prosadit a na další dva góly přihrál!

Po vysokém vítězství 7:0 v derby nad Třincem se vítkovická mašina tak trochu zasekla, Ostravané poté nestačili na Plzeň ani Pardubice, a v městě automobilů tak budou odvracet hrozbu třetí porážky v řadě. „Chceme uspět, to je jasné. Ty všechny atributy jako nasazení a plnění herního systému vyjmenovávat nebudu, to už je notoricky známé. V Boleslavi chceme ještě více zapracovat na defenzivě, což ale neznamená, že chceme být pasivní. Chceme být aktivní, jen je potřeba být důslednější vzadu. Když jsem mluvil o předešlých zápasech, tak nelze nezmínit posledních deset minut s Pardubicemi, kdy mužstvo předvedlo obrovskou vůli a bojovnost. To je také atribut, na kterém chceme v Boleslavi stavět,“ prozradil v rozhovoru pro vítkovický klubový web asistent hlavního kouče Ladislava Svozila Jakub Petr a dodal: "Boleslav je vedená zkušenými a kvalitními trenéry, tým i díky individuálním výkonům jednotlivých hráčů i díky komplexním výkonům šlape. V současnosti je Boleslav právem tam, kde je, očekáváme souboj s jedním z aktuálně nejtěžších soupeřů.“

Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: Rittich – Stříteský, Voráček, Kučný, Trončinský, Kučný, Robar, Ovčačík – Jarůšek, Výborný, Bárta – Látal, Urban, Pacovský – Hyka, Žejdl, Lenc – Kubica, Hruška, Kimenta.

HC VÍTKOVICE STEEL: Kantor (32.Dolejš) – Kudělka, Štencel, Štich, Sloboda, Klok, Čerešňák, Pastor – Ölvecký, Strapáč, Szturc – Kucsera, Kolouch, Vandas – Burger, Balán, E. Němec – Húževka, Jáchym, M. Hlinka.

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 20.11.2015 17:20

BK Mladá Boleslav 21. kolo HC VÍTKOVICE STEEL
4. místo, 35 bodů umístění 8. místo, 27 bodů
56:46 skóre 57:51
4:0 (Brno) nejvyšší výhra 7:0 (Třinec)
1:5 (Pardubice) nejvyšší prohra 2:6 (Sparta)
1 utkání bez vstřeleného gólu 2
1 utkání bez inkasovaných gólů 2
11,46 % využití přesilových her 19,54 %
11 góly v přesilových hrách 17
2 góly v oslabeních 2
Tomáš Urban
David Výborný, oba 13 bodů
nejproduktivnější hráč Rostislav Olesz (nyní Langnau), 16 bodů
Dominik Pacovský
Richard Jarůšek, oba 7 branek
nejlepší střelec Rostislav Olesz, 12 branek
David Výborný, Tomáš Urban, oba 8 asistencí nejlepší nahrávač Peter Čerešňák, 8 asistencí
Tomáš Voráček, +14 nejlepší hráč v +/- Peter Čerešňák, +5
Jan Holub, -3 nejhorší hráč v +/- Lukáš Kucsera, -6
Martin Látal, 53 minut nejtrestanější hráč Stanislav Balán, 54 minut
Tomáš Voráček, 101 bodů Radegast index David Štich, 100 bodů
Milan Řehoř 100 %
David Rittich 92,36 %
úspěšnost brankářů Daniel Dolejš 91,95 %
Pavel Kantor 86,90 %
Milan Řehoř 0
David Rittich 2,28
průměr inkasovaných gólů na zápas Daniel Dolejš 2,14
Pavel Kantor 3,20
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav