BK MLADÁ BOLESLAV

Zvládli jsme to dobře takticky, těší Ctirada Ovčačíka

20. 11. 2015
Autor: Vojtěch Drbohlav, Jitka Čechová
M l. B o l. – Zápas s Vítkovicemi byl třetí domácí v pořadí a Bruslaři si mohou udělat solidní „zelenou fajfku“ – mají totiž takříkajíc splněno. Ze zmíněné série vybojovali osm bodů, ztratili pouze jediný s Karlovými Vary. Po duelu s ostravským Steelem jsme k mikrofonu pozvali Ctirada Ovčačíka, obránce který se letos poprvé trefil před domácím publikem. Které mimochodem jemu i celému týmu aplaudovalo za velmi povedený výkon.

„První třetina byla celkem divoká. Snažili jsme se s tím něco dělat, hrát to lépe ze zadu. Podařilo se nám to trochu uklidnit, dělat všechno rozumněji,“ vysvětloval po zápase Ovčačík, co Bruslařům v jeho průběhu běželo hlavou. „Nechtěli jsme dostat další gól, takže jsme trpělivě čekali na šanci. Nakonec to přišlo až v momentě, kdy to Tomáš Urban dával do prázdné branky, ale i to se počítá. Myslím, že jsme to celé zvládli dobře takticky,“ pochvaloval si.

Jednatřicetiletý obránce si proti rodným Vítkovicím připsal rozdílovou trefu, spíš nad tím ale mávl rukou: „Já tu nejsem od toho, abych dával góly. Moje úkoly jsou defensivní. Tu úlohu jsem přijal, celý tým teď podle mě šlape, takže je to dobré,“ zdůrazňoval. „Na druhou stranu taková trefa vždycky potěší. Byl to vítězný gól, navíc proti týmu, který mě vychoval. Takhle jsem se mu odvděčil, dodal se smíchem.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav