BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaře čeká těžká zkouška v podobě rozjetého Hradce!

21. 11. 2015
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . – Domácí série vyšla Bruslařům na jedničku, osm získaných bodů z devíti možných je tomu jasným důkazem! Nyní Mladou Boleslav opět po krátké odmlce čeká venkovní utkání a nutno poznamenat, že to bude proti sakramentsky těžkému a ve výborné formě hrajícímu soupeři, jímž je Mountfield Hradec Králové. První vzájemné utkání nabídlo pohlednou hokejovou podívanou okořeněnou o řadu vyhrocených momentů, tři body nakonec po výhře 4:1 brali právě svěřenci trenérského dua Výborný – Jelínek. Podaří se jim na tým zpod Bílé věže vyzrát i podruhé? V královéhradeckéFORTUNA aréně je úvodní vhazování naplánováno na 17:00!

Letní posily se Hradci zatím nadmíru vyplácejí

Mountfieldu se v dosavadním průběhu extraligového ročníku daří velice dobře. Po devatenácti odehraných zápasech patří svěřencům kouče Petera Draisaitla solidní čtvrtá pozice, na vedoucí Bílé Tygry ztrácí Východočeši pět bodů, ovšem navíc mají ještě jedno utkání k dobru. Nutno poznamenat, že Hradec v létě velice kvalitně posílil a noví hráči se zatím lvím podílem zasluhují o momentální tabulkové postavení a herní pohodu svého týmu. Nejlépe, co se získaných bodů tyče, je na tom velezkušený Jaroslav Bednář, kterému to zatím příliš nestřílí, ovšem ex-slávistický útočník vše dohání mimořádným herním přehledem doplněným o velké množství přesných pasů, o čemž svědčí i jeho postavení co by nejlepšího nahrávače ligy. Velice si vedou i dvě zahraniční akvizice – jednatřicetiletý Kanaďan Adam Courchaine je nejlepším střelcem klubu, Brianu Ihnačákovi patří v královéhradecké tabulce produktivity třetí místo. Prozatím poslední posilou Východočechů je Antonín Honejsek, jenž neměl místo v brněnské sestavě a do města pod Bílou věží zamířil na hostování do konce sezony. Mezi třemi tyčemi se může lodivod Draisaitl spolehnout na jistotu v podobě Ondřeje Kacetla, který patří k užší gólmanské špičce celé soutěže, o čemž svědčí i pohled na brankářské statistiky, ve kterých je lepší pouze chomutovský Kopřiva.

Boleslav vs Hradec Králové

Můžeme říci, že Hradec má momentálně nejlepší formu ze všech účastníků Tipsport extraligy. Z posledních osmi mačů vydoloval Mountfield famózních devatenáct bodů, jedinou porážku si připsal v pátek 13. listopadu, když na domácím ledě podlehl pražské Spartě 2:5. V prozatím posledním duelu se Východočeši představili včera na ledě plzeňské Škodovky. Domácí se dostali do dvoubrankového vedení, ještě před první sirénou ale dokázal snížit Kudrna. V prostřední dvacetiminutovce Hradečtí zásluhou Deje srovnali, Indiáni si však ztracené vedení vzali zpět, když se dvanáct vteřin před odchodem do kabin prosadil Kubalík. Parta kolem kapitána Šimánka ovšem opět dokázala se svým oponentem srovnat krok a nakonec byla šťastnější v samostatných nájezdech, jediným přesným exekutorem se stal Jaroslav Bednář. „Myslím si, že to byl pro diváky pohledný a otevřený hokej. Na obou stranách byly k vidění mraky šancí. Pro nás je štěstí, že jsme vyhráli na penalty. Zaplaťpánbůh za ty dva body, které si dneska odvážíme. Je to pro nás zlatý,“ prohlásil v pozápasovém rozhovoru devětatřicetiletý forvard.

Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Rittich – Stříteský, Voráček, Trončinský, Kučný, Robar, Ovčačík – Jarůšek, Výborný, Bárta – Látal, Urban, Pacovský – Lenc, Žejdl, Pabiška – Musil, Hruška, Klimenta

Mountfield Hradec Králové: Kacetl – Vydarený, Pláněk, Frühauf, Pilař, Vašíček, Jank, Hronek – Šimánek, Knotek, Kudrna – Dej, Kukumberg, Bednář – Courchaine, Ihnačák, Červený – Pavlík, Honejsek, Köhler

Statistiky

FORTUNA aréna 22.11.2015 17:00

Mountfield Hradec Králové 22. kolo BK Mladá Boleslav
4. místo, 37 bodů umístění 3. místo, 38 bodů
56:48 skóre 60:48
5:1 (Litvínov) nejvyšší výhra 4:0 (Brno)
2:6 (Plzeň) nejvyšší prohra 1:5 (Pardubice)
0 utkání bez vstřeleného gólu 1
2 utkání bez inkasovaných gólů 1
17,44 % využití přesilových her 11,00 %
15 góly v přesilových hrách 11
2 góly v oslabeních 2
Jaroslav Bednář, 19 bodů nejproduktivnější hráč Tomáš Urban, 15 bodů
Adam Courchaine, 9 branek nejlepší střelec Dominik Pacovský, 8 branek
Jaroslav Bednář, 16 asistencí nejlepší nahrávač Tomáš Urban, 9 asistencí
Jiří Šimánek
Brian Ihnačák, oba +8
nejlepší hráč v +/- Tomáš Voráček, +15
Bedřich Köhler, -6 nejhorší hráč v +/- Jan Holub, -3
Karel Pilař, 42 minut nejtrestanější hráč Martin Látal, 53 minut
René Vydarený, 84 bodů Radegast index Tomáš Voráček, 110 bodů
Ondřej Kacetl 92,68 %
Adam Svoboda 89,74 %
úspěšnost brankářů David Rittich 92,45 %
Milan Řehoř 100 %
Ondřej Kacetl 1,89
Adam Svoboda 3,16
průměr inkasovaných gólů na zápas David Rittich 2,27
Milan Řehoř 0