BK MLADÁ BOLESLAV

O setkání s hráči a vedením Bruslařského klubu byl ze strany fanoušků velký zájem

18. 2. 2008
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Přibližně dvě stovky příznivců boleslavského hokeje dorazily v pondělním večeru na setkání fanoušků s hráči a vedením BK Mladá Boleslav. Bruslařský klub zastupovali ředitel společnosti Michal Koliáš, tiskový mluvčí Jiří Koros, asistent trenéra Leo Gudas a hráči Šebesta, Lukáč, Eiselt, Růžička, Nouza a kapitán Král. Fanoušci “ostřelovali“ hokejisty otázkami déle než hodinu, a tak se dá tato akce jistě považovat za úspěšnou.

Jeden z prvních dotazů se týkal zdravotního stavu Josefa Jindry. “Dnes už poprvé po otřesu mozku trénoval,“ prozradil Leo Gudas.

Hodně otázek směřovalo na kapitána Richarda Krále. Na dotaz, co ho vedlo k šarvátce v posledním domácím utkání proti Kadani, s úsměvem na tváři odpověděl: “Už to bylo za stavu 8:1.“ Vzápětí rozveselil přítomné svou reakcí Václav Eiselt: “Mě to nepřekvapilo. Na tréninku se pere pořád.“

Fanoušky také zajímalo, zda-li nebude problémem, že ve čtvrtfinále nastoupí vzhledem k předkolu proti rozehranějšímu soupeři. “Nemyslím si, že by byla ta naše pauza až tak dlouhá. Oddych jsme už potřebovali,“ podotkl Jozef Lukáč.

K porovnání mezi atmosférou při zápasech v Ostravě a Mladé Boleslavi byl vyzván Pavel Šebesta, jenž do středočeského klubu zamířil v lednu právě ze Sarezy. “Oproti Ostravě je tu útulněji. Kotel se tu baví umísťováním transparentů, o čemž hovoříme i v kabině,“ řekl zkušený útočník.

Některého z příznivců BK překvapil Sedlákův odchod do Třebíče a jeho následné angažmá v Brně. “Pro jeho uvolnění jsme se rozhodli společně se sportovním ředitelem. Přemka jsme pustili na hostování do Třebíče. Poté už to bylo v rukou Horácké Slavie,“ upřesnil Leo Gudas, asistent trenéra.

Během vánočního období byl šokem odchod trenéra Votruby do Ústí nad Labem. Také na to přišla řeč v průběhu večera. “Řekněme, že to bylo hodně nestandardní. Já jsem se s ničím podobným ve své kariéře nesetkal,“ reagoval Richard Král.

Ke konci povídaní přišlo na řadu také pár slov o Zlatopramen Aréně a jejím případném zvýšení kapacity. “Na první ligu stávající kapacita stačí. V případě postupu by se musela zvýšit, ale z našeho rozpočtu nejsme schopni pokrýt náklady. Bohužel ani město v tomto kalendářním roce potřebné finance ve svém rozpočtu nemá,“ konstatoval Michal Koliáš, ředitel společnosti.

A jak by se konkrétně kapacita případně navýšila? “Prakticky jediným možným řešením je stažení tribun, které nejsou momentálně úplně u země, až k ledové ploše. Otázkou zůstává, zda by to stačilo,“ dodal.