BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaře čeká daleká štreka. Po 18 dnech jdou opět na Vítkovice!

7. 12. 2015
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. - Dvěma přesunutými zápasy pokračuje v úterý 8. prosince hokejová Tipsport extraliga. Svěřence trenérského tandemu František Výborný, Marian Jelínek čeká dohrávka osmého kola, v němž se představí v Ostrava Aréně, domovském stánku tamního celku HC VÍTKOVICE STEEL. Úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin.

Jednou tak, podruhé onak. Výkony Vítkovic jsou jako na houpačce

Hokejisté ze třetího největšího města České republiky se celkem s přehledem drží v úvodní desítce, momentálně jsou devátí s poměrně pohodlným pětibodovým náskokem na playoutové příčky. Vítkovičtí ale podávají velmi nevyrovnané výkony - jednou prohrají vysoko 0:4 na ledě nováčka z Chomutova a o dva dny později jsou schopni v derby zostudit nabušený Třinec 7:0. Slezané za sebou momentálně tahají dvouzápasovou šňůru porážek, které předcházela série tří výher v řadě.

Boleslav vs Vítkovice

Z posledních deseti duelů se Ostravští radovali z vítězství v základní hrací době pouze třikrát, na vině je i odchod největší hvězdy týmu Rostislava Olesze do švýcarského Langnau. Ačkoliv reprezentant Olesz odehrál o deset zápasů méně než většina jeho spoluhráčů, stále je nejproduktivnějším hráčem týmu a s dvanácti brankami i jednoznačně nejlepším střelcem (v naší tabulce pod článkem už však samozřejmě zařazen není).

S ambicemi na post gólmanské jedničky přišel v létě do metropole Moravskoslezského kraje Pavel Kantor, jelikož jej z hradeckého brankoviště vytlačil jeho kolega Kacetl. Trenér Vítkovic Ladislav Svozil však s výkony čtyřiadvacetiletého gólmana nemůže být spokojen, jeho úspěšnost zákroků 86,9 % je opravdu tristní. Kantorův o tři roky mladší kolega Daniel Dolejš si počíná mnohem lépe, díky čemuž v poslední době chytá mnohem častěji než odchovanec Českých Budějovic.

Úvodní měření sil v sezóně ovládl tým z města automobilů

Bruslaři se s Vítkovicemi v probíhajícím ročníku jednou utkali a před kamerami České televize se ukázali v nejlepším možném světle - nepříjemného soka totiž udolali 4:2. Úvodní čtvrthodina duelu přinesla až neuvěřitelnou brankovou smršť a do šaten se šlo za stavu 3:2 pro Boleslavské. Poté se už skóre až do poslední minuty základní hrací doby neměnilo, pojišťovací trefu do odkryté klece vsítil nejproduktivnější Bruslař Tomáš Urban.

Sestavy z posledního kola

HC VÍTKOVICE STEEL: Dolejš – Čerešňák, Kudělka, Sloboda, Klok, Kovář, Pastor – Szturc, Strapáč, Ölvecký – Vandas, Kolouch, Kucsera – Němec, Balán, Burger – Hovorka, Hlinka, Húževka

BK Mladá Boleslav: Rittich – Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Ovčačík, Kučný – Jarůšek, Výborný, Pabiška – Látal, Urban, Pacovský – Hyka, Žejdl, Lenc – Musil, Hruška, Bárta.

Statistiky

Ostrava Aréna | 8.12.2015 17:00

HC VÍTKOVICE STEEL 8. kolo BK Mladá Boleslav
9. místo, 35 bodů umístění 5. místo, 45 bodů
71:64 skóre 76:63
7:0 (Třinec) nejvyšší výhra 4:0 (Brno)
2:6 (Sparta) nejvyšší prohra 1:5 (Pardubice)
2 utkání bez vstřeleného gólu 2
3 utkání bez inkasovaných gólů 1
17,54 % využití přesilových her 13,93 %
20 góly v přesilových hrách 17
3 góly v oslabeních 3
Stanislav Balán, 16 bodů nejproduktivnější hráč Tomáš Urban, 19 bodů
Roman Szturc, 9 branek nejlepší střelec Richard Jarůšek, 11 branek
Peter Čerešňák, 10 asistencí nejlepší nahrávač Marek Trončinský, 11 asistencí
Peter Čerešňák, +5 nejlepší hráč v +/- Ctirad Ovčačík, Tomáš Voráček, oba +16
Lukáš Kovář, Michael Vandas, Lukáš Kucsera, všichni -5 nejhorší hráč v +/- Jan Holub, -6
Stanislav Balán, 58 minut nejtrestanější hráč Martin Látal, 53 minut
David Štich, 125 bodů Radegast index Tomáš Voráček, 137 bodů
Daniel Dolejš 92,27 %
Pavel Kantor 86,90 %
úspěšnost brankářů David Rittich 92,15 %
Milan Řehoř 100 %
Daniel Dolejš 2,08
Pavel Kantor 3,20
průměr inkasovaných gólů na zápas David Rittich 2,40
Milan Řehoř 0