BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři v posledním domácím utkání před Vánoci přivítají Olomouc

22. 12. 2015
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. - V předvánoční úterý a středu pokračuje prvním kolem po reprezentační pauze hokejová Tipsport extraliga. Mladoboleslavští hokejisté budou hrát v pozdějším termínu, tedy ve středu 23. prosince od tradičních 17:30. Na druhé straně barikády bude jedno z příjemných překvapení letošního ročníku, bývalý prvoligový rival Bruslařů HC Olomouc.
Boleslav vs Olomouc

Zatímco Středočeši už reprezentační přestávku po třech prohrách z předchozích čtyř zápasů potřebovali jako sůl, Olomoučtí by nejraději z rozjetého vlaku nevystupovali. Rozdílem třídy si totiž poradili s Litvínovem, Třincem i Spartou a jejich skvělá série skončila až v minulém utkání proti hradeckému Mountfieldu, na který Venerova parta před televizními kamerami nestačila těsně 1:2.

Hanáci se sice kromě skvěle chytajícího Branislava Konráda nemohou opřít o silné individuality, vždyť nejproduktivnějším kohoutem je se čtrnácti body v šestadvaceti zápasech obránce Martin Vyrůbalík. Týmová hra ale podceňovaný tým vynesla až na skvělou čtvrtou příčku ligové tabulky. "Nám bylo před sezonou jasné, že tady nebudeme mít hvězdy v kanadském bodování. Takový Mára Laš je momentálně někde kolem padesátého místa, ale to je jedno. Mužstvo hraje týmovým výkonem. Každý nemůže mít všechno. Nejdou nám moc přesilovky, což souvisí s tím, že v individuálních statistikách nejsme na špici, ale na druhou stranu týmovým výkonem to bohatě nahrazujeme. Obětavostí a zodpovědnou obranou, takže je v podstatě jedno, kdo góly dává," řekl v rozhovoru pro hokej.cz lodivod Hanáků Zdeněk Venera.

Můj dům - můj hrad? Ve vzájemných zápasech to neplatilo

Úvodní vzájemné měření sil v probíhajícím ročníku na boleslavské půdě zvládla lépe Mora. První branku v nepříliš atraktivním utkání obstaral až ve třetí třetině olomoucký Vyrůbalík, bod pak Bruslařům zachránil až necelé dvě minuty před koncem Hyka a v nájezdech přisoudil hostům bonusový bod Tomáš Mikúš.

I podruhé se z výhry radoval hostující celek - tentokrát jím byli Bruslaři. Svěřenci Františka Výborného a Mariana Jelínka si postupně vypracovali drtivý náskok 5:0, kohouti však odvrátili debakl a postupně snížili na 3:5. Domácí se užuž nadechovali k závěrečnému tlaku, tým z města automobilů už si však své vedení pohlídal a na konečných 6:3 v jeho prospěch zvýšil trefou do prázdné branky Richard Jarůšek.

Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: Rittich (od 45. M. Růžička) – Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Ovčačík, Kučný – Hyka, Urban, Pacovský – Látal, Klepiš, Lenc – Jarůšek, Musil, Pabiška – Bárta, Hruška, Klimenta – Ďurač.

HC Olomouc: Konrád – Skrbek, Vyrůbalík (C), Ondrušek, Jaroměřský, Houdek, Staněk, Rašner – Buc, J. Knotek, Laš – Kafka, Zeman, Mikúš – Eberle, Řípa, Vodný – Kucharczyk, Herman, Holec.

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 23.12.2015 17:30

BK Mladá Boleslav 29. kolo HC Olomouc
5. místo, 48 bodů umístění 4. místo, 49 bodů
85:74 skóre 66:60
4:0 (Brno) nejvyšší výhra 6:0 (Třinec)
1:5 (Pardubice) nejvyšší prohra 3:6 (Mladá Boleslav)
2 utkání bez vstřeleného gólu 4
2 utkání bez inkasovaných gólů 3
13,57 % využití přesilových her 8,55 %
19 góly v přesilových hrách 10
4 góly v oslabeních 1
Tomáš Urban, 21 bodů nejproduktivnější hráč Martin Vyrůbalík, 14 bodů
Richard Jarůšek, 11 branek nejlepší střelec Marek Laš, 12 branek
Tomáš Urban, 12 asistencí nejlepší nahrávač Dávid Buc, Jan Knotek, oba 10 asistencí
Tomáš Voráček, +16 nejlepší hráč v +/- Pavel Skrbek, +12
Jan Holub, Martin Látal, Pavel Musil, všichni -4 nejhorší hráč v +/- Tomáš Mikúš, -9
Martin Látal, 53 minut nejtrestanější hráč Robin Staněk, 44 minut
Tomáš Voráček, 148 bodů Radegast index Jan Jaroměřský, 102 bodů
Milan Řehoř 100 %
David Rittich 91,58 %
Martin Růžička 80 %
úspěšnost brankářů Branislav Konrád 92,70 %
Tomáš Vošvrda 90,77 %
Milan Řehoř 0
David Rittich 2,53
Martin Růžička 3,75
průměr inkasovaných gólů na zápas Branislav Konrád 1,85
Tomáš Vošvrda 2,36