BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav čeká hokejový svátek - derby proti suverénnímu Liberci!

27. 12. 2015
Autor: Vojtěch Balon, Vojtěch Tůma
M l. B o l. - Hokejová Tipsport extraliga má na programu své předposlední kolo kalendářního roku 2015, Bruslaři se v tomto roce vůbec naposledy představí před svými fanoušky. V pondělí 28. prosince od tradičních 17:30 v rámci třaskavého derby proti regionálnímu rivalovi přivítají tým, jenž s třináctibodovým náskokem vévodí tuzemské nejvyšší soutěži - Bílým Tygrům z Liberce.
Boleslav vs Liberec

Svěřenci Filipa Pešána prakticky od začátku sezóny vévodí extraligovému peletonu, momentálně mají v čele náskok neskutečných třinácti bodů na druhý Mountfield! „Příliš na statistiky nehledíme, musíme jít od zápasu k zápasu a nesmíme se přestat soustředit. Takový náskok na čele jsem ještě nezažil. Nicméně musíme hrát pořád stejně a nedívat se na to. Určitě si neřekneme, že máme rezervu, a že teď nemusíme hrát naplno," prozradil pro hokej.cz útočník Lukáš Krenželok.

Severočeši se neopírají o výkony jedné formace (potažmo jednoho hráče), nýbrž se pyšní třemi vyrovnanými formacemi schopnými kdykoliv udeřit. Hned šest útočníků ve službách Tygrů má na kontě přes dvacet kanadských bodů. Jen pro srovnání, v Mladé Boleslavi se přes tuto magickou metu zatím přehoupl právě Tomáš Urban, jenž ve městě automobilů hostuje právě z Liberce. Dres celku zpod Ještědu oblékli i další Bruslaři - Tomáš Klimenta, Lukáš Pabiška, Tomáš Voráček, Marek Trončinský, Michal Bárta, Jan Holub či zotavující se veterán Václav Kočí.

Pondělní soupeři v probíhajícím ročníku změřili síly už dvakrát. Úvodní duel ve ŠKOENERGO Aréně po zodpovědném výkonu ovládli Bruslaři, kteří díky gólům Urbana, Jarůška a Pacovského zvítězili 3:1. David Rittich za svá záda pustil pouze střelu MIchala Bulíře. To v odvetě na libereckém ledě si Rittich své statistiky znatelně zhoršil, inkasoval totiž hned šestkrát, a Středočechům tak nestačily na body ani čtyři vstřelené branky Jarůška, Urbana, Hrušky a Pacovského.

Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: Rittich – Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Ovčačík, Kučný, Robar – Hyka, Klepiš, Klimenta – Jarůšek, Urban, Pacovský – Bárta, Musil, Lenc – Kubica, Hruška, Pabiška – Ďurač.

Bílí Tygři Liberec: Lašák – Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Plutnar, Výtisk, Vitásek – Řepík, Vampola, Birner – Bakoš, Bulíř, Radivojevič – Valský, Jelínek, Krenželok – Stránský, Jonák, Špaček.

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 28.12.2015 17:30

BK Mladá Boleslav 31. kolo HC Bílí Tygři Liberec
4. místo, 52 bodů umístění 1. místo, 67 bodů
91:78 skóre 101:66
4:0 (Brno) nejvyšší výhra 7:1 (Karlovy Vary)
1:5 (Pardubice) nejvyšší prohra 2:5 (Brno)
2 utkání bez vstřeleného gólu 1
3 utkání bez inkasovaných gólů 1
12,50 % využití přesilových her 21,83 %
19 góly v přesilových hrách 31
4 góly v oslabeních 3
Tomáš Urban, 21 bodů nejproduktivnější hráč Petr Jelínek
Lukáš Krenželok, oba 24 bodů
Dominik Pacovský, 12 branek nejlepší střelec Jakub Valský, 12 branek
Marek Trončinský, 13 asistencí nejlepší nahrávač Lukáš Krenželok
Michal Birner, oba 15 asistencí
Tomáš Voráček, +17 nejlepší hráč v +/- Jakub Valský, +17
Martin Látal, -4 nejhorší hráč v +/- Martin Bakoš, -2
Martin Látal, 53 minut nejtrestanější hráč Martin Ševc, 112 minut
Tomáš Voráček, 158 bodů Radegast index Jan Výtisk, 160 bodů
David Rittich 91,83 %
Martin Růžička 80 %
úspěšnost brankářů Jan Lašák 91,08 %
Marek Schwarz 91,11 %
David Rittich 2,45
Martin Růžička 3,75
průměr inkasovaných gólů na zápas Jan Lašák 2,07
Marek Schwarz 2,16