BK MLADÁ BOLESLAV

Ukončí Bruslaři proti poslednímu Litvínovu sérii porážek?

2. 1. 2016
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Rok 2016 je tu! Doufejme, že pro mladoboleslavské hokejisty bude stejně tak úspěšný jako ten předchozí. Jeho konec ovšem Středočechům rozhodně nevyšel podle představ, z posledních šesti zápasů totiž svěřenci Františka Výborného zvítězili jen jednou jedinkrát, momentálně na vítězství čekají už tři kola. Jak řekl právě trenér Bruslařů, v lednu se s největší pravděpodobností bude lámat chleba, proto by celek z města automobilů potřeboval najít ztracenou pohodu a znovu začít sbírat body. Příležitost se naskýtá už v neděli 3. ledna, kdy do ŠKOENERGO Arény přijíždí poslední celek tabulky - HC VERVA Litvínov. Začínáme tradičně v 17:30, tak přijďte domácí tým podpořit!

Litvínov se stále nemůže odlepit od tabulkového chvostu

Boleslav vs Litvínov

Panečku, tomu se říká mistrovská kocovina jako hrom! VERVA loni sice do severočeského města, v němž hokejově vyrůstala taková jmena jako Martin Ručinský, Robert Reichel nebo Jiří Šlégr, přivezla první titul pro krále české nejvyšší soutěže v bohaté klubové historii, odchod hlavních strůjců tohoto úspěchu však Litvínovu ublížil víc, než se asi čekalo. Svěřenci uznávaného kouče Radima Rulíka se totiž po dvaatřiceti odehraných kolech krčí na úplně posledním místě, na třinácté Karlovy Vary ztrácí čtyři body, jejich ztráta na desátou příčku zajišťující alespoň účast v předkole play-off je už devítibodová. V sezoně 2014/15 vše šlapalo jak švýcarské hodinky, Litvínovští měli třetí nejlepší ofenzivu a druhou nejméně propustnou obranu ligy, letos je to ale přesně naopak. Ne snad že v defenzivě, ta spadá do ligového průměru, ovšem směrem dopředu je to zatím od Severočechů bída a zmar – v průměru dva vstřelené góly na zápas hovoří za vše.

Týmovou produktivitu podle očekávání táhne kanonýr Viktor Hübl, který síť za brankáři soupeře v letošní sezoně rozvlnil už patnáctkrát, což jej řadí do pozice druhého nejlepšího střelce Tipsport extraligy, lépe je na tom pouze plzeňský Dominik Kubalík. Druhým nejvíce bodujícím hráčem VERVY je František Lukeš, který má ovšem hned o osm bodů méně než jeho parťák z útoku a nutno poznamenat, že se od něj, stejně jako od Robina Hanzla, Petera Jánského a dalších, čekalo daleko více. Novou posilou, která by Litvínovu měla pomoci opustit poslední příčku v tabulce, se stal zkušený útočník Radek Duda, který se musel pakovat z Karlových Varů, a tak trošku podle očekávání nakonec zakotvil právě v kádru VERVY. Prozatím naposledy se svěřenci trenéra Rulíka představili před domácími fanoušky proti pražské Spartě, po první třetině se hrálo nerozhodně 1:1. O svém důležitém vítězství Litvínovští rozhodli v závěrečné desetiminutovce, když se nejprve šťastně trefil Kubát a zisk plného počtu bodů trefou do prázdné svatyně zpečetil Rostislav Martynek.

Vzájemná utkání zatím vždy patřila domácím

První utkání se hrálo na Zimním stadionu Ivana Hlinky, Bruslaři museli dvakrát dotahovat náskok svého soupeře, nutno poznamenat, že jim k tomu velmi výraznou měrou pomohl brankář Jaroslav Janus, který na toto střetnutí jistě jen tak nezapomene. Rozuzlení a majitele bonusového bodu nakonec určily až samostatné nájezdy, v nichž se jako jediný prosadil litvínovský Viktor Hübl. Zápas konaný ve městě automobilů měl velmi divoký úvod, Bruslaři po deseti minutách hry vedli o dvě branky, Severočechům se však podařilo bleskurychle srovnat. Mladoboleslavským hokejistům ale famózně vyšel start do prostředního dějství, na další dvougólový náskok už hosté odpověď najít nedokázali a odvezli si porážku 3:5.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Rittich (od 57. Růžička) – Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Ovčačík, Kučný, Rýgl – Jarůšek, Klepiš, Klimenta – Látal, Urban, Pacovský – Hyka, Musil, Lenc – Bárta, Hruška, Pabiška – Kubica

HC VERVA Litvínoc: Janus – Kubát, Chaloupka, Pavelka, Pavlík, Frolo, Gula, Sklenička - Hořava, Duda, Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček – Vantuch, Gerhát, Piroš – Jurčík, Válek, Doležal.

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 3.1.2015 17:30

BK Mladá Boleslav 33. kolo HC VERVA Litvínov
5. místo, 52 bodů umístění 14. místo, 31 bodů
95:87 skóre 64:86
4:0 (Brno) nejvyšší výhra 4:0 (Zlín)
1:5 (Pardubice) nejvyšší prohra 1:5 (Hradec Králové)
2 utkání bez vstřeleného gólu 5
3 utkání bez inkasovaných gólů 1
13,50 % využití přesilových her 12,93 %
22 góly v přesilových hrách 19
4 góly v oslabeních 0
Tomáš Urban, 22 bodů nejproduktivnější hráč Viktor Hübl, 25 bodů
Dominik Pacovský
Richard Jarůšek, oba 12 branek
nejlepší střelec Viktor Hübl, 15 branek
Marek Trončinský, 14 asistencí nejlepší nahrávač František Lukeš, 10 asistencí
Tomáš Voráček, +16 nejlepší hráč v +/- Radek Duda
Tomáš Kučera, oba +2
Martin Látal, -6 nejhorší hráč v +/- Tomáš Pavelka, -18
Martin Látal, 53 minut nejtrestanější hráč Michal Trávníček, 36 minut
Tomáš Voráček, 164 bodů Radegast index Michal Trávníček, 110 bodů
Martin Růžička 92 %
David Rittich 91,39 %
úspěšnost brankářů Jaroslav Janus 91,27 %
Michael Petrásek 88,66 %
Lukáš Horák 76 %
Martin Růžička 2,11
David Rittich 2,60
průměr inkasovaných gólů na zápas Jaroslav Janus 2,43
Michael Petrásek 3,28
Lukáš Horák 4,34