BK MLADÁ BOLESLAV

Je to super pocit, říká o nule v letošním premiérovém startu Růžička

3. 1. 2016
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. – Přišel, viděl, vychytal a zvítězil. Řeč je o brankáři Martinu Růžičkovi (na snímku), který v letošní sezóně nastoupil vinou zranění vůbec poprvé od začátku. Růžička prožil pořádný křest ohněm, čelil totiž hned 28 střelám Litvínovských, ale žádnou za svá záda nepustil.

Bruslaři hlavně díky fantomovi loňské sezóny konečně zabrali a získali důležité tři body. Martin Růžička je především rád, že se vyhrálo - "Nula je jen taková třešnička," řekl a přiznal, že nízký počet gólů v prvním utkání roku 2016 nebyl náhodou. "Chtěli jsme to především zlomit," upozornil bývalý gólman Pardubic či Chomutova na fakt, že tým z města automobilů vstupoval do duelu proti Vervě s nelichotivou sérií tří porážek v řadě v hlavách.

Podobného názoru byl i autor vítězného gólu Tomáš Hyka. "Předvedli jsme týmový výkon a zaslouženě vyhráli," řekl boleslavský odchovanec draftovaný losangeleskými Kings. "Jinak než týmově to ani nejde. Chybí nám David Výborný a ten se nedá nahradit, tak jsme se semkli a ukázali jsme, že hrajeme jako jeden tým," těšilo Hyku.

Martin Růžička většinu z dosavadního průběhu sezóny promarodil a po krátké rozchytávací štaci v partnerských Benátkách se na přelomu roku vrátil zpět do akce. Vinou zranění kolegy Ritticha proti naftařům dostal poprvé šanci od začátku. "Nejlepší je gólmana hodit do vody, ať chytá," nabídl Růžička svůj pohled na věc.