BK MLADÁ BOLESLAV

Od smrti Jana Basy uplynulo 10 let. V Boleslavi se chystá benefiční utkání

5. 1. 2016
Autor: Klub
M l. B o l. – Oblíbenec tribun, který nezkazil žádnou legraci, hráč respektovaný spoluhráči i soupeřem. Řeč je o Janu Basovi, boleslavskému odchovanci a pozdějšímu hráči Kladna, Jindřichova Hradce, Benátek nad Jizerou, Nové Paky a Vrchlabí, který 9. ledna 2006 tragicky zahynul při automobilové nehodě nedaleko Bakova nad Jizerou. Stalo se tak cestou na trénink v Liberci, kam vrchlabský klub tehdy dočasně přesunul své zázemí. Společně s třiatřicetiletým Janem Basou seděli ve voze jeho tři spoluhráči – Marian Meňhart, Jan Vondrlík a Jiří Kristek. Ti vyvázli jen s většími či menšími zraněními a hlubokými otřesy. Nehodu zavinil řidič kamionu, který se na rychlostní komunikaci mezi Mladou Boleslaví a Libercem objevil v protisměru.

Rodina, přátelé a spoluhráči Jana Basy se u příležitosti smutného desetiletého výročí rozhodli uspořádat benefiční utkání, na kterém bude vybíráno dobrovolné vstupné. Jeho celková výše bude hned po zápase předána Dominiku Skořepovi – hráči, který měl přeci jen víc štěstí než Jan Basa, a který se pořád rve o to, aby po červencové autonehodě znovu dokázal chodit.

Přijďte se podívat!
Bude to stát za to! Přijďte zavzpomínat na Honzu "Bejzu" Basu i další hráče, kteří v minulosti váleli za Bruslaře! Pokud se navíc rozhodnete přispět, pomůžete Dominiku Skořepovi!

Zápas je na programu v sobotu 9. ledna na ledě ŠKO-ENERGO Arény, úvodní buly padne v 18 hodin. Dresy oblékne a brusle obuje celá plejáda hokejistů, které mladoboleslavští fanoušci nepochybně pamatují: Šíma, Poláček, Hart, Novák, Štěpánek, Hyka st., Najman, Halouska, Klikar, Kolner st., Moc J., Zbíral, Kolda st., Erychleb, Hradec, Dušička, Kristek, France, Suchý, Kejmar, Rulc, Kolda J., Řezáč, Ficek, Kolner ml., Dressler, Žemlička, Kocman, Meňhart, Kosejk, Král, Zajíček, Klaban P. Herbst, Langmajer, Kadeřábek, Kucharzyk, Kvaizar, Nedbal, Jelínek, Zelenka, Vondrlík, Pešán, Plodek, Čtvrtečka, Peřina, Pěnkava, Bareš, Švejda L., Lejsek.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav