BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav porazila v exhibičním utkání tým České televize těsně 7:6

14. 1. 2016
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Kdo ve středu 13. ledna v podvečer dorazil na mladoboleslavský zimní stadion, rozhodně nelitoval. Zábavná exhibiční přestřelka mezi BK Mladá Boleslav a Českou televizí rozhodně bavila, přinesla několik zvratů i dramat, diváci byli svědky jednoho nového světového rekordu a taky se používaly středověké mučící nástroje! Na fotografie ze zápasu se podívejte sem!

BK Mladá Boleslav – Česká televize 7:6

Tým BK Mladá Boleslav: Poláček – Žabka, Látal J., Vidner, Tondr L., Klikar – Suk, Suková, Hyka st., Ficek st., Zörkler L., Kolner, Kejmar, Vejvoda

Tým České televize: Klíma – Hölzel, Pospíšil, Storož – Rejman, Kondráčin, Tomek, Záruba, Hozák, Křížek, Vilímec, Čapek, Ondráček

Góly a asistence: 8. Žabka, 13. Klikar (Ficek st., Vejvoda), 18. Látal J. (Kolner, Suk), 20. Vidner (Tondr L., Vejvoda), 48. Tondr L. (Látal J., Žabka), 51. Suková (Kolner, Ficek st.), 59. Zörkler L. – 11. Vilímec (Ondráček, Pospíšil), 21. Pospíšil (Vilímec, Ondráček), 25. Hölzel (Rejman, Pospíšil), 28. Ondráček (Kondračín), 55. Hozák (Záruba), 56. Pospíšil

Reportáž

Zápas začal opatrně a šancí bylo zpočátku pomálu. Hra se rozhýbala až s přibližně pátou minutou, kdy se nikým nehlídán na brankovišti soupeře objevil Vejvoda, netrefil ale prostor mezi třemi tyčemi. Jelikož se jakékoliv fauly trestaly okamžitým trestným střílením, mohl Českou televizi poslat do vedení Tomek, svůj nájezd ale neproměnil. To Boris Žabka byl ve stejné činnosti podstatně úspěšnější a poslal Bruslaře do vedení – 1:0. Na druhé straně o tři minuty později vyrovnával Karel Vilímec – 1:1, ale do kabiny šli po zkrácené patnáctiminutové třetině přeci jen spokojenější domácí, když na 2:1 dal Jiří Klikar.

Hned na začátku druhé části poslal do vedení 3:1 Mladou Boleslav Jaromír Látal a vzápětí mohly solidně zaplněné ochozy sledovat akci dvou na jednoho. Žabka se Sukem ale sérii přihrávek v gól nepřetavili. Když dával ve 20. minutě na 4:1 Jan Vidner, zdálo se Bruslařský klub má jednoznačnou převahu, pak se ale puku chopil David Pospíšil a znovu vlil „televizákům“ energii do žil – 4:2. Že to tak skutečně bylo, hosté prokázali i na skóre, neboť do konce prostřední třetiny vyrovnali. Nejprve se trefil Jiří Hölzel a na 4:4 dával Roman Ondráček.

Na začátku třetí části mohl jít celek České televize poprvé do vedení, Vilímec ale své odpískané trestné střílení neproměnil. A tak Boleslav trestala. Ve 48. minutě se trefil Lukáš Tondr – 5:4 a jen o chvilku později přidala svou trefu také kapitánka Bruslařů Helena Suková – 6:4. Hosté ale hokejky do žita rozhodně nehodili a pět minut před koncem mohutně slavili snížení, a tudíž vykřesání naděje v podobě trefy Romana Hozáka – 6:5. Když pak David Pospíšil po sólové akci vyrovnal na 6:6, byla ta radost ještě větší. Mohutný finiš ale ČT nakonec nevyšel, neboť minutu a půl před koncem chyboval v zadních řadách, čehož využil Lukáš Zörkler – 7:6.

V žádném správném exhibičním utkání ale tak jako tak nemohou chybět samostatné nájezdy. Za Bruslaře ty své proměnili Helena Suková, Cyril Suk, Tomáš Hyka st. a Boris Žabka, za Českou televizi potom Pavel Čapek, Ondřej Tomek a Robert Záruba. Specialitkami se pak blýskli třeba David Pospíšil, který s pukem na holi probrouzdal prakticky celé útočné pásmo, nebo třeba Boris Žabka, který se do něj vůbec nenamáhal vjet a prostě vypálil ze středového kruhu.

Jaromír Látal: Teď ještě vyhrát ty další dva televizní zápasy!

„Chtěl bych klukům i naší jediné dámě poděkovat za super výkon,“ usmíval se po zápase spokojený trenér Mladé Boleslavi Vladimír Lejsek. „Nechali na ledě všechno a ještě něco navíc. Bylo to vyrovnané a tří bodů si moc vážíme!“

Na hodnocení zápasu jednogólového Jaromíra Látala jsme si museli moment počkat. „Vydržte chvilku, musím nejdřív sundat ty brusle. Už to mám jak španělský boty (středověký mučící nástroj, pozn. red.),“ hlásil humorně, načež nám s ulehčením potvrdil, že celý zápas vidí velmi pozitivně. „Bylo ta super akce. Nechyběla sranda, přišlo hodně lidí. Teď si navíc skočíme na jídlo, co víc si přát! Snad ještě vyhrát ty další dva televizní zápasy, které nás do konce ledna čekají,“ ukázal palcem směrem ke kabině A týmu.

Na dotaz, jak se mu bude po zápase spát, měl Martin Vejvoda celkem jasnou odpověď: „Já vůbec spát nebudu. Jsem tak rozjetej, že mi srdce bude šíleně bušit ještě ve tři v noci a pak už skoro nebude mít cenu usínat,“ zahlásil se smíchem při soukání se z dresu s číslem 4. Okamžitou odpověď měl i na dotaz, kdy začínal pociťovat první známky únavy: „Asi tak ve čtvrté minutě. To jsem byl poprvé na ledě.“ I on vyjádřil spokojenost nad tím, že pro oba týmy bylo v restaurace připravené občerstvení, nad jeho vzdáleností ale hořekoval. „Kdyby ten guláš přišel za mnou, bylo by to super,“ smál se.

Jiří Hölzel: Pospec trhl světový rekord v ice timu

Za hosty dramatický duel krátce hodnotil Robert Záruba. „V téhle sezoně hrajeme poprvé. Jako tým a já osobně letos taky stojím na bruslích poprvé. Je to celkem zápřah,“ omlouval s úsměvem nakonec těsnou prohru České televize. „Tenhle tým existuje už nějakých pětadvacet let, hrajeme třeba i fotbal. Ale času je nějak čím dál méně. Ale nehráli jsme špatně, šance tam byly, dvakrát jsme soupeře dotáhli…“

Jako jeden z organizátorů celé akce se ukázal být komentátor Jiří Hölzel. „No jo, tak nějak to na mě spadlo,“ ohodnotil tento fakt se smíchem stejně jako následně i celé utkání. „Mohly být body, měli jsme na to. Navíc z venkovního ledu, to se cení jednou tolik. Ale my jdeme zápas od zápasu, ten příští nás čeká zas za rok, takže určitě máme čas na případných chybkách zapracovat.“ Vzápětí naoko zvážněl: „Víte co, my jsme samozřejmě mohli přidat. Mohli jsme Boleslav trochu znemožnit, ale jelikož jsme si řekli, že jsou tady doma, a že přišla velká spousta lidí – což nás mimochodem strašně příjemně překvapilo a potěšilo –, tak jsme to nechtěli udělat,“ usmíval se. „Trochu nám to kazil Pospec (David Pospíšil, pozn. red.), který pravděpodobně trhl světový rekord v ice timu a jediný jeho problém byl, že když už omylem vystřídal, nemohl si zapálit, ale on to dožene teď,“ rýpl si se smíchem.