BK MLADÁ BOLESLAV

Do Třince! Klepiš s Trončinským se vrací do známých končin

21. 1. 2016
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. - Los osmatřicátého kola hokejové Tipsport extraligy svedl partu trenérů Františka Výborného a Mariana Jelínka do Třince - na led loňského finalisty HC Oceláři Třinec, který se v probíhající sezóně trápí a už stihl vystřídat tři trenéry: Jiřího Kalouse, Reného Muchu a současného lodivoda Jiřího Dopitu. Pikantní bude utkání především pro extřinecké Jakuba Klepiše a Marka Trončinského, na druhé straně barikády stane ještě nedávno tahoun Bruslařů Lukáš Žejdl. Utkání ve Werk Areně začne v pátek 22. ledna v 17 hodin.

Ambiciózní třinecký tým v probíhajícím ročníku střídá lepší období s horšími a v jediném slezském extraligovém klubu stále neúspěšně hledají řešení svého palčivého problému - totiž neuspokojivých výsledků. Kromě výše zmiňovaných trenérských rošád došlo i na změny v samotném kádru, zmiňme třeba výměnu Marcela Hossy a Jána Sýkory z Plzně za Erika Hrňu. První jmenovaný odehrál pod Javorovým pouhé dva zápasy, druhý v osmi zápasech nasbíral čtyři kanadské body.

Boleslav vs Třinec

Skvělou formu má naopak Lukáš Žejdl, jenž se na začátku sezóny rozehrál právě v Mladé Boleslavi a od svého návratu do nejmovitějšího celku ligy září. Osm bodů v jedenácti zápasech je toho nejlepším důkazem.

Oba páteční soupeři si ve svých minulých odehraných zápasech připsali důležitá vítězství. Středočeši po skvělém výkonu porazili brněnskou Kometu přesvědčivě 4:1, svěřenci Jiřího Dopity pak zabrali v Plzni, kde díky výsledku 3:1 utnuli tři utkání trvající sérii porážek.

Loňští čtvrtfináloví soupeři si letos body téměř rovnoměrně rozdělili. O píď navrch mají Bruslaři

Úvodní měření sil v probíhajícím ročníku se odehrálo na třinecké půdě. Oceláři šli díky trefám Meidla a Polanského po první třetině do šaten za stavu 2:0, tým z města automobilů ale góly Holuba, Výborného a Pacovského otočil skóre ve svůj prospěch. V poslední minutě základní hrací doby ale zaváhal Kučný a Třinečtí vsítili vyrovnávací branku, aby v nájezdech nakonec dokonali obrat - 4:3sn.

Podruhé už se jednalo o o poznání jednoznačnější záležitost. Mladoboleslavští díky přesným zásahům Pabišky, Jarůška, Stříteského a Lence porazili trápícího se finalistu přesvědčivě 4:1 a v té době ve velkém laufu hrající tým to vyneslo na druhé místo tabulky. Momentálně jsou Bruslaři pátí, případná výhra by je mohla posunout o nějaký ten stupínek výše. Zadaří se?

Sestavy z posledního kola

HC Oceláři Třinec: Hamerlík – Linhart, Nosek, M. Doudera, Roth, Klesla, Slovák, L. Doudera, Hrabal – Irgl, Žejdl, Dravecký – Tybor, Kopecký, Sýkora – Růžička, Plíhal, Svačina – Jašek, Polanský, Meidl

BK Mladá Boleslav: Rittich – Stříteský, Voráček, Trončinský, Rýgl, Ovčačík, Kučný – Jarůšek, Výborný, Bárta – Hyka, Klepiš, Lenc – Klimenta, Urban, Pacovský – Musil, Hruška, Kubica.

Statistiky

Werk Arena | 22.1.2016 17:00

HC Oceláři Třinec 38. kolo BK Mladá Boleslav
10. místo, 47 bodů umístění 5. místo, 62 bodů
92:99 skóre 107:96
5:1 (Plzeň) nejvyšší výhra 4:0 (Brno)
0:7 (Vítkovice) nejvyšší prohra 1:5 (Pardubice)
4 utkání bez vstřeleného gólu 2
3 utkání bez inkasovaných gólů 4
18,44 % využití přesilových her 14,58 %
26 góly v přesilových hrách 28
7 góly v oslabeních 4
Vladimír Dravecký, Zbyněk Irgl, oba 25 bodů nejproduktivnější hráč Tomáš Urban, 26 bodů
Vladimír Dravecký, 15 branek nejlepší střelec Dominik Pacovský, Richard Jarůšek, Tomáš Urban, všichni 12 branek
Zbyněk Irgl, 16 asistencí nejlepší nahrávač Marek Trončinský, 15 asistencí
David Nosek, +5 nejlepší hráč v +/- Tomáš Voráček, +18
Radim Matuš, Daniel Rákos, oba -8 nejhorší hráč v +/- Martin Látal, -6
Milan Doudera, 33 minut nejtrestanější hráč Martin Látal, 55 minut
Milan Doudera, 187 bodů Radegast index Tomáš Voráček, 188 bodů
Peter Hamerlík 90,37 %
Šimon Hrubec, 90,05 %
úspěšnost brankářů David Rittich 91,65 %
Martin Růžička 93,55 %
Peter Hamerlík 2,36
Šimon Hrubec 2,65
průměr inkasovaných gólů na zápas David Rittich 2,51
Martin Růžička 1,96