BK MLADÁ BOLESLAV

Vyčistit hlavy a oklepat se z třinecké lekce. Přijede rozjetá Sparta!

23. 1. 2016
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. - Ani ne osmačtyřicet hodin po vysoké porážce 0:7 v Třinci, dosud největším přídělu mladoboleslavských hokejistů v sezóně, vybruslí Bruslaři k dalšímu extraligovému duelu. V neděli 24. ledna od tradičních 17:30 přivítá tým z města automobilů druhý tým tabulky HC Sparta Praha. To si nemůžete nechat ujít!

Svěřencům Josefa Jandače se v poslední době daří, druhý tým extraligového peletonu drží sérii čtyř výher v řadě a za toto období nastřílel hned 26 gólů, což dělá průměr více než šesti vstřelených branek na zápas! Sparťanská mašina se naplno rozjela v minulých dvou duelech proti Kometě (9:3) a Chomutovu (7:1) - tedy proti celkům, které vedou bývalí reprezentační trenéři Alois Hadamczik a Vladimír Růžička.

Boleslav vs Sparta

"Dáváme góly po pohledných akcích. Hned ze startu nám to tam napadalo, pak se hraje daleko lépe a branky jen naskakují," řekl lodivod pražského celku Josef Jandač v rozhovoru pro hokej.cz. A měl pravdu, branky skutečně naskakují - Sparta se totiž může pyšnit nejlepší ofenzívou v celé soutěži! Rudí na druhou stranu dost gólů sami inkasují, propustnější obranu už mají jen trápící se Karlovy Vary a Pardubice. Svůj podíl viny na tom má i - na papíře přitom respekt budící -brankářská dvojice Pöpperle - Lukáš, oba gólmani totiž podávají velmi nevyrovnané výkony, na což vedení klubu nedávno zareagovalo angažováním Filipa Novotného, jenž se do Sparty vrátil po nepovedené štaci v ruském Novokuzněcku a krátkém rozchytávání se v prvoligových Benátkách nad Jizerou.

Můj dům, můj hrad. Takové byly vzájemné zápasy

Vskutku zajímavou podívanou nabídlo úvodní měření sil mezi Mladou Boleslaví a Spartou v probíhajícím ročníku. Vyprodanou ŠKOENERGO Arénu rozjásal už ve třetí minutě David Výborný, hosté ale skóre trefami Kudrny a Přibyla otočili. Odpověď Bruslařů na sebe nenechala dlouho čekat, na začátku třetí třetiny vyrovnal na 2:2 Voráček a o pár minut později poslal tým z města automobilů do vedení Stříteský. Pražané i na tento gól našli odpověď, tři minuty před koncem se prosadil Buchtele a poslal zápas do prodloužení. V něm rozhodl o vítězství Středočechů 4:3 svým druhým gólem v utkání zadák Tomáš Voráček.

Druhé vzájemné utkání skončilo navlas stejně - 4:3 ve prospěch domácího týmu, jímž však byli tentokrát svěřenci Josefa Jandače. Vedení se ujala Sparta, Bruslařům se však zásluhou Výborného trefy ve dvojnásobné početní výhodě povedlo srovnat, před druhou sirénou si ale Pražané vzali ztracené vedení zpět. Třetí dějství se neslo v duchu obratů, Mladoboleslavští se poprvé v utkání dostali do vedení, to jim však vydrželo jen šest vteřin, ihned po buly se trefil Kudrna. O rozhodující zásah se v čase 55:57 díky šikovné teči postaral Kumstát.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Rittich (24. M. Růžička) – Voráček, Stříteský, Rýgl, Trončinský, Kučný, Ovčačík – Bárta, Výborný, Jarůšek – Lenc, Klepiš, Hyka – Pacovský, Urban, Klimenta – Rys, Hruška, Musil.

HC Sparta Praha: Pöpperle – Eminger, Polášek, Čajkovský, Švrček, Hrbas, Mikuš, Kalina – Netík, Přibyl, Buchtele – Hamilton, Klimek, Sabolič – Forman, Hlinka, Kumstát – Procházka, Dragoun, Kudrna.

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 24.1.2016 17:30

BK Mladá Boleslav 39. kolo HC Sparta Praha
5. místo, 62 bodů umístění 2. místo, 75 bodů
107:103 skóre 144:107
4:0 (Brno) nejvyšší výhra 9:3 (Kometa)
0:7 (Třinec) nejvyšší prohra 1:5 (Olomouc)
3 utkání bez vstřeleného gólu 1
4 utkání bez inkasovaných gólů 3
14,21 % využití přesilových her 24,69 %
28 góly v přesilových hrách 40
4 góly v oslabeních 0
Tomáš Urban, 26 bodů nejproduktivnější hráč Daniel Přibyl, 34 bodů
Dominik Pacovský
Richard Jarůšek
Tomáš Urban, všichni 12 branek
nejlepší střelec Robert Sabolič, 19 branek
Marek Trončinský, 16 asistencí nejlepší nahrávač Daniel Přibyl, 21 asistencí
Tomáš Voráček, +18 nejlepší hráč v +/- Curtis Hamilton, +21
Martin Látal, -6 nejhorší hráč v +/- Adam Polášek, -2
Martin Látal, 55 minut nejtrestanější hráč Michal Čajkovský, 72 minut
Tomáš Voráček, 196 bodů Radegast index Michal Čajkovský, 122 bodů
Martin Růžička 91,89 %
David Rittich 91,50 %
úspěšnost brankářů Tomáš Pöpperle 90,24 %
Jan Lukáš 91,12 %
Martin Růžička 2,75
David Rittich 2,57
průměr inkasovaných gólů na zápas Tomáš Pöpperle 2,66
Jan Lukáš 2,43