BK MLADÁ BOLESLAV

Musíme se víc tlačit do branky, ví Ctirad Ovčačík

24. 1. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Boleslavští hokejisté chtěli zapomenout na nepříjemný debakl z Třince a spravit si chuť v utkání proti rozjeté Spartě. Do utkání vstoupili Bruslaři lépe, jenže od druhé třetiny se chopili otěží Pražané, kteří vstřelili dvě branky a pak už jen zodpovědnou obrannou hrou kontrolovali výsledek. Po utkání se postavil před kameru jeden z velmi vytěžovaných obránců Ctirad Ovčačík, na kterém byla, stejně jako na ostatních pouhých čtyřech becích, kteří do utkání zasáhli, znát únava.

Jak už bylo řečeno, Středočeši vstoupili do zápasu lépe a stříleli o sto šest. "Bohužel nám to tam nespadlo," litoval jedenatřicetiletý obránce.

"Ve zbytku zápasu, hlavně ve třetí třetině, jsme se chtěli víc tlačit do branky, znepříjemňovat soupeři hru a co nejvíce stínit brankáři, popřípadě uspět z dorážky. Ani to nám ale bohužel nevyšlo," ohlížel se za nezdařilou třetí třetinou Ovčačík.

Boleslavští vědí, že i tuto prohru bude třeba co nejrychleji hodit za hlavu, protože už v úterý je čeká další utkání na ledě Pardubic, které posílily o zkušeného kouče Petera Draisaitla. "Musíme zvýšit tlak na branku. Druhý zápas po sobě už jsme nedali gól, takže určitě uděláme maximum pro to, abychom to v Pardubicích prolomili."