BK MLADÁ BOLESLAV

Jsou tu Pardubice! Odčarují Bruslaři Draisaitlovo kouzlo?

25. 1. 2016
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. - Do své poslední čtvrtiny dnes vstoupí základní část tuzemské nejvyšší hokejové soutěže, Tipsport extraligy. Mladoboleslavské soupeře čeká v úterý 26. ledna od 18 hodin tým, který se v posledních dvou kolech i díky novému trenérovi Peteru Draisaitlovi zvedl a proti trápícím se Bruslařům bude v roli mírného favorita. Tím týmem je HC Dynamo Pardubice.

Musíme zachránit Pardubice! zavelel Draisaitl. A zatím se mu daří

Nástup v městě perníku a koňských dostihů ohlásil Peter Draisaitl osmnáctého ledna, tedy den po porážce 4:6 se Spartou, která byla pro Dynamo už čtvrtou v řadě. Generálnímu manažerovi Pavlu Rohlíkovi došla trpělivost a dosavadní lodivod Richard Král byl sesazen do role asistenta, kormidlo pak převzal již výše zmiňovaný karvinský rodák.

Boleslav vs Pardubice

A léčba bývalým trenérem arcirivala z Hradce Králové vyšla! Dynamo obralo o všechny body Kometu i právě hradecký Mountfield a proti Bruslařům zabojuje o třetí výhru v řadě. Perníkáři k tomu budou mít ideální příležitost, forma Středočechů totiž není zrovna oslnivá. V předchozích dvou duelech se parta Františka Výborného nezmohla ani na gól - v Třinci schytala debakl 0:7, Spartě po lítém boji podlehla 0:2.

Ve vzájemných zápasech byli dosud úspěšnější perníkáři

Poprvé na sebe úterní soupeři narazili hned v prvním kole. Bruslaři sice po první třetině prohrávali, díky brankám Výborného a Urbana ale dokázali v infarktovém závěru střetnutí otočit vývoj ve svůj prospěch a připsali si první body v probíhajícím ročníku.

Odveta už byla mnohem jednoznačnější. Středočeši po necelých osmi minutách hry a třech oslabeních prohrávali už 0:3. Ještě před polovinou utkání se jim podařilo zmobilizovat síly, dostat Pardubice pod tlak a snížit gólem Lukáše Pabišky, jenže pak už zase padaly puky jen do sítě Mladé Boleslavi. Bruslaři nakonec ve městě perníku prohráli 1:5.

Východočeši zvládli i třetí vzájemné utkání hrané znovu na boleslavském ledě. Dynamo vedlo v polovině zápasu už o tři góly a ačkoliv se domácím podařilo dvakrát snížit na dvougólový rozdíl, Pardubičtí si výsledek zkušeně pohlídali a navzdory pasivní střelecké bilanci 17:50 si z města automobilů odvezli tři body za výhru 4:2.

Sestavy z posledního kola

HC Dynamo Pardubice: Maxwell – Štajnoch, Čáslava, Bokroš, Gregorc, Šeda, Ščotka, Havlík – Orsava, Nahodil, Kaut – Sýkora, Redenbach, Marcinko – Poulíček, Tomášek, Voženílek – Rapáč, Krajňák, Moučka.

BK Mladá Boleslav: Rittich – Hes, Voráček, Trončinský, Rýgl, Ovčačík, Kučný – Jarůšek, Výborný, Bárta – Hyka, Klepiš, Lenc – Musil, Urban, Pacovský – Kubica, Hruška, Klimenta – Ďurač.

Statistiky

Tipsport Arena | 26.1.2016 18:00

HC Dynamo Pardubice 40. kolo BK Mladá Boleslav
12. místo, 46 bodů umístění
90:113 skóre 107:105
5:1 (Mladá Boleslav) nejvyšší výhra 4:0 (Brno)
1:6 (Vítkovice, Brno) nejvyšší prohra 0:7 (Třinec)
1 utkání bez vstřeleného gólu 4
2 utkání bez inkasovaných gólů 4
16,76 % využití přesilových her 13,86 %
31 góly v přesilových hrách 28
1 góly v oslabeních 4
Petr Sýkora, 25 bodů nejproduktivnější hráč Tomáš Urban, 26 bodů
Petr Sýkora, 16 branek nejlepší střelec Dominik Pacovský, Richard Jarůšek, Tomáš Urban, všichni 12 branek
Tomáš Marcinko, 18 asistencí nejlepší nahrávač Marek Trončinský, 16 asistencí
Ladislav Havlík, +5 nejlepší hráč v +/- Tomáš Voráček, +18
Patrik Poulíček, -15 nejhorší hráč v +/- Martin Látal, Martin Rýgl, oba -6
Tomáš Bokroš, 67 minut nejtrestanější hráč Martin Látal, 55 minut
Martin Štajnoch, 153 bodů Radegast index Tomáš Voráček, 204 bodů
Brandon Maxwell 92,10 %
Miroslav Kopřiva, 80,00 %
úspěšnost brankářů David Rittich 91,55 %
Martin Růžička 91,89 %
Brandon Maxwell 2,58
Miroslav Kopřiva 3,75
průměr inkasovaných gólů na zápas David Rittich 2,55
Martin Růžička 2,75
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav