BK MLADÁ BOLESLAV

Snad nás poženou vyprodané arény, říká o EHT Tomáš Voráček

9. 2. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
L i b e r e c – Zdálo se, že vyprodaná liberecká Home Credit aréna uvidí senzaci v podobě výhry Mladé Boleslavi, jenže ta se nakonec nekonala. Bruslaři sice vedli nad Bílými Tygry po dvou třetinách 4:2, jenže v závěru nedokázali nadějný stav udržet a prohráli v prodloužení. Za utkáním se ohlédl exliberecký Tomáš Voráček a rozhovor s ním nepřinášíme samozřejmě náhodou. Už ve čtvrtek by se měl totiž tento zkušený bek představit v reprezentačním dresu a v rámci Euro Hockey Tour nastoupit proti Rusku.

Tomáši, Liberec byl zpočátku lepší, jenže vy jste se do zápasu dokázali postupně dostat a vstřelit důležité góly. Pomohla vám skvěle ubráněná oslabení, kterých bylo hodně?

Určitě nám to pomohlo. Vedli jsme 3:1, to jsme si měli pohlídat. Bohužel tam ale bylo hodně trestů, některé úplně zbytečné – třeba ty v útočném pásmu nebo hra v šesti. To nás hodně fyzicky vyčerpalo. Ve třetí třetině jsme si to měli ubránit, jenže domácí zvládli vyrovnat na 4:4.

Zůstaňme ještě u těch prvních dvou třetin, kdy Liberec opravdu hodně střílel, při vás ale stálo štěstí, spoustu střel jste také zblokovali, nebo vás podržel gólman. Jak to, že se tedy domácí dokázali do zápasu vrátit? Bylo to tím, že už jste neměli sílu?

Věděli jsme, že musíme hrát maximálně koncentrovaně, obětavě a blokovat co nejvíce střel. Jedině to nám zaručovalo nějakou šanci na úspěch. Liberečtí si s naší hrou nevěděli moc rady, hlavně přesilovky jim moc nešly. My jsme naopak přecházeli do častých protiútoků. Věděli jsme, že máme na to, abychom výsledek udrželi, bohužel se nám to ale nepodařilo.

Motivací před zápasem s Libercem určitě mohlo být to, že spousta hráčů, včetně vás, klubem Bílých Tygrů prošla. Vypsali jste pro případ úspěchu nějakou prémii?

Prémii jsme vypisovali, bohužel je to ale k ničemu, protože jsme prohráli. Kdyby nám někdo před zápasem řekl, že získáme body, brali bychom ho všemi deseti, vzhledem k průběhu utkání je to však zklamání, protože jsme jak výsledkově, tak herně na Liberec měli.

Na konci utkání jste se popral s Jaroslavem Vlachem. Z čeho ta bitka podle vás vyplynula?

Z jejich strany to byl záměr. My jsme vedli a oni chtěli vyvolat rozruch s nějakým defenzivním hráčem, jako jsem já. Byla to moje blbost, že jsem se nechal vyprovokovat a šel jsem do toho. Zároveň jsem se ale nechtěl nechat semlít, takže jsem do toho šel. Ze začátku to byla vyrovnaná bitka, ale já už jsem byl vyčerpaný z předchozího střídání. On navíc přišel rovnou ze střídačky, takže jsem potom spadl na zem.

Trenér Vůjtek vás nominoval na reprezentační zápasy s Ruskem. Jaký máte pocit z toho, že jste se opakovaně vyskytl v národním výběru?

Pocit je to parádní. Na reprezentaci jsem moc nemyslel, snažil jsem se maximálně soustředit na Zlín a Liberec. Myslím si, že před těmito dvěma zápasy bychom čtyři body brali. Na reprezentační zápasy se moc těším, doufám, že nás poženou vyprodané arény a uspějeme.

Děkujeme za rozhovor.