BK MLADÁ BOLESLAV

Jsme hrdí na to, co tým dokázal, říká trenér staršího dorostu Jiří Zörkler

14. 3. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Staršímu dorostu skončila ve druhém březnovém týdnu sezóna poté, co nestačil v osmifinále play-off na velmi favorizovanou Kometu Brno. Boleslavští za sebou ale mají velmi povedenou sezónu, po vydařené základní části postoupili Bruslaři do play-off, ve kterém potrápili silný brněnský tým. Nyní už ale mají starší dorostenci, stejně jako ostatní mládežnické týmy BK Mladá Boleslav, po sezóně a mohou se plně soustředit na tu další. Následující dny a týdny budou pro trenéry a sportovního manažera ve znamení skládání hráčských kádrů. Skládáním týmu staršího dorostu se v těchto dnech usilovně zabývá i trenér Jiří Zörkler, se kterým jsme natočili rozhovor bezprostředně po skončení čtvrtého osmifinálového utkání s Kometou Brno.

Pane trenére, jaké máte pocity po posledním zápase sezóny, kdy vás Kometa Brno vyřadila?

Bezprostředně po utkání jsme samozřejmě zklamaní, ale když se za tím zpětně ohlédnu, musím říct, že jsem na mužstvo opravdu hrdý. Myslím si, že nejen Brno, ale i ostatní soupeři v play-off počítali, že prohrajeme 0:3 na zápasy a bude to rozdílem třídy. My jsme ale hráli po celou dobu s Brnem vyrovnanou partii a překvapili tím ostatní. Všichni, kteří s námi mluvili, uznali, že jsme hráli dobře. Přišel za námi i sportovní manažer Komety pan Zubíček a uznal, že jsme hráli výborně. Po zápase jsme sice zklamaní, ale ještě jednou chci pochválit všechny hráče za to, jak dobré jméno dělali svému týmu.

Jak jste vnímal dramatický závěr, kdy jste se ještě nadechovali k tlaku a měli jste velké šance na vyrovnání?

My jsme na střídačce hodně věřili, ale na konci se začalo projevovat to, že už nám docházely síly. Je potřeba si přiznat, že Kometa má mnohem kvalitnější kádr než my, především počtem hráčů a jejich kvalitou. Soupeř byl schopný odehrát celou sérii na velmi vyrovnané čtyři pětky. Na poslední dva zápasy na našem ledě navíc Brno nasadilo dva velmi zkušeného hráče – Havránka a Mikysku, kteří naskočili už i za A tým Komety. Mám radost už jen z toho, že z nás měli respekt a tyto dva hráče si na dvojzápas na našem ledě přivezli. Zpět k závěru zápasu – pokusili jsme se o power-play a šance jsme tam měli, ale opět jsme doplatili na naši bolest, kterou je proměňování šancí. Jsem ale rád, že jsme je proměňovali v základní části a že jsme se vůbec do play-off dostali. Nemáme vůbec důvod být zklamaní nebo naštvaní, jsme moc rádi, že jsme to dotáhli do play-off.

Sezóna pro vás končí na začátku března. Dostanou hráči už volno, nebo budete ještě trénovat, dokud se nerozpustí led?

Sezóna je už za námi. My se chystáme ještě v úterý a ve středu 15. a 16. března odehrát tradiční dva zápasy do Salzburgu, které nám přinesou cenné srovnání i se zahraničními týmy. V den našeho posledního mistrovského zápasu už nám přišel do Mladé Boleslavi také jeden nový hráč ročníku narození 2000, se kterým můžeme počítat do další sezóny. Nastává tedy už pomalu čas příprav na další rok.

Po sezóně opustí starší dorost všichni hráči ročníku narození 1998, kteří tvořili kostru letošního týmu. Máte už vyhlídnuté i nové hráče, kromě zdejších letošních mladších dorostenců, kteří by mohli přijít hrát za Boleslav?

Počítali jsme s tím, že nám odejde hodně hráčů. Budeme se snažit mužstvo co nejlépe doplnit. Je to ale každý rok velmi těžké. Pokusíme se připravit tým co nejlepší a udělat, co bude v našich silách. Potom se s tím týmem, který poskládáme, budeme snažit opět o co nejlepší výsledek.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav