BK MLADÁ BOLESLAV

Souboj lvů se stěhuje do Boleslavi, Bruslaři vyzvou Hradec ve své aréně!

17. 3. 2016
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l. – Čtvrtfinálová série se za stavu 1:1 stěhuje třetím a čtvrtým zápasem do Mladé Boleslavi. Oba duely startují v pátek 18. března a v sobotu 19. března v 17:30! Ani jeden z předchozích zápasů jasně neurčil favorita, série je vyrovnaná a vše je stále otevřené. Bruslaři budou chtít rozhodně využít domácího prostřední a nepustit soupeře do brejku. Přijďte je podpořit do ŠKOENERGO Arény, na oba duely je ještě určitý počet vstupenek na stání – ke koupi však pouze v den utkání, a to na pokladnách (prodej začíná hodinu před začátkem zápasu). Fanoušci navíc při příchodu na stadion dostanou tleskadla, aby mohli Bruslaře pořádně podpořit, a to nejen hlasivkami! Tak přijďte – JSME JEDEN TÝM!

O tom, jak tato série bude nesmírně vyrovnaná a zajímavá, není pochyb. Vždyť jen oba duely, hrané od sebe necelých 24 hodin byly diametrálně odlišné, ale ve své podstatně zcela podobné. Ale pěkně popořádku.

ČF 1: Koleno na koleno, zub za zub a bleskurychlé góly

První zápas byl jako zlý sen. Hradec byl od začátku hladovější a Bruslaři v něm prohrávali již po 49 vteřinách hry, kdy se z dorážky prosadil Rudolf Červený. „Začátek zápasu se nám vůbec nevyvedl. Hradec na nás vlétl a my jsme vůbec nevěděli, kde jsme,“ přiznal po zápase Pavel Musil. Mountfield navíc dokázal přidat i další trefu zásluhou Romana Kukumberga a do kabin se po první siréně odcházelo za stavu 2:0 pro domácí. O tom, že se první třetina Bruslařům skutečně nepovedla, svědčí i střelecký poměr první třetiny – 22:6! Středočechům se podařilo ve druhé třetině snížit na rozdíl jediného gólu – z ostrého úhlu se přesně v čase 25:00 trefil Pavel Musil.

Pak ale přišla pro Bruslaře „smrtící“ třetina, kdy Hradec postupně zásluhou Kudrny, Deje a Šimánka dokázal udolat svého soka. Třetí a čtvrtou branku navíc dělil rozdíl pouhých 31 vteřin! Na konečných 5:2 z pohledu Mountfieldu ještě v závěru korigoval Klimenta, ale ani to na porážce Mladé Boleslavi nic nezměnilo. Zápas navíc doprovázela častá vyloučení z řad Středočechů a nespočet osobních soubojů. „Hradec měl velmi dobrý pohyb, přehrávali nás v osobních soubojích, byli důraznější, stříleli na branku, z čehož pramenily ty jejich dva góly, naše rozehrávka proti tomu byla nulová,“ hodnotil přísně obránce Středočechů Matěj Stříteský.

Zápas velmi ovlivnil moment ze druhé třetiny. Bedřich Köhler při přesilové hře Středočechů fauloval kapitána Davida Výborného, a to koleno na koleno. Mladoboleslavský centr se okamžitě skácel k ledu a do zápasu se již nevrátil. Svého kapitána se okamžitě jal pomstít další útočník v poli, Tomáš Urban, který za faul na Köhlera vyfasoval 5+OK za sekání a Bedřich Köhler 5+OK za faul kolenem. Oběma fauly se navíc ještě po zápase zabývala disciplinární komise, která rozhodla, že královehradecký Köhler si nezahraje další čtyři utkání, mladoboleslavský Urban pak „pouze“ dvě. Köhler svého činu po zápase litoval. „Můžu k sobě říct, že jsem to asi trochu přehnal. Možná chybělo v té situaci trochu víc hlavy,“ litoval Köhler bezprostředně po zápase. Ovšem to, zda David Výborný do další části sezony, je více než nejisté.

ČF 2: Všechno obráceně – Boleslav vedla, Hradec dotahoval, rozhodlo až prodloužení

Zatímco Hradec potřeboval v pondělí 49 vteřin na vstřelení branky, Boleslavští jej ve druhém čtvrtfinálovém utkání trumfli a skórovali už po 16 sekundách! Klepiš prokličkoval mezi třemi domácími hráči a bekhendem nad vyrážečku skóroval. V polovině první třetiny pak ještě v závěru přesilovky dokázal Kacetla prostřelit Jarůšek a Boleslav stejně jako Hradec v prvním zápase vedla o dvě branky. „První třetinu jsme na ně vlítli, v té druhé se nám soupeř chtěl vyrovnat, to byl z jejich strany určitý posun,“ okomentoval zápas útočník Michal Bárta, který navíc v zápase mohl navýšit už na 3:0 při trestném střílení. Bohužel ale svůj pokus nasměroval pouze do betonů brankáře Kacetla. „Věřil jsem si na střelu pod lapačku, viděl jsem tam místo a myslel jsem, že to zvládnu. Netrefil jsem to,“ litoval po zápase.

Hradec však ve třetí třetině zavelel k mocnému finiši. Hned v první minutě třetí třetiny se trefil Pláněk. Bruslaři se však nedali zastrašit a své vedení si vzali zpět zásluhou Pacovského. Jenže houževnatý Hradec ani tak nepolevil a tři minuty před koncem na 3:3 vyrovnal Rastislav Dej. V následném prodloužení však Bruslaři na nic nečekali, Lenc před brankou vybojoval puk a vyhodil jej směrem k modré čáře, kde stál připravený Marek Trončinský, který tvrdou střelou nedal Kacetlovi šanci. „My jsme si v kabině řekli, že hlavně chceme dát rychlý gól a jet domů… a dali jsme ho,“ usmíval se po zápase Tomáš Klimenta.

Nutno dodat, že do druhého utkání nastoupila „jiná“ Boleslav. Tatam byly časté nepřesnosti, rozhozená obrana nebo nedůslednost. Druhý zápas s sebou přinesl větší bojovnost, více tvrdosti a osobních soubojů a zlepšený pohyb Bruslařského klubu po ledové ploše. Rozhodčí v obou duelech rozdali celkem 122 trestných minut!

Boleslav v sezoně platila na nejčastěji střílející a nejčastěji hitující tým. Svou pozici v Radegast indexu potvrdila i nyní, avšak na střely byly zápasy na východu Čech poněkud skoupější. První zápas byl poměr střel 44:34, ve druhém dokonce 40:24 pro domácí tým! I na tomto faktoru tak musí Bruslaři zapracovat.

Domácí atmosféra a podpora, to je šestý hráč v poli!

Boleslav byla pořádně naladěná na druhý zápas a konečně to bylo to pořádné play-off! Atmosféra ve FORTUNA aréně byla vyníkající. Pojďme soupeřovým fanouškům ukázat, že i u nás to jde a že i my ve ŠKOENERGO Aréně umíme pořádně zatopit pod kotlem!

Mladoboleslavští fanoušci dokáží v mladoboleslavské hale udělat hotové peklo! Vzpomeňme na loňskou sezonu, kdy Bruslaři se skvělými fanoušky smetli doma v předkole Plzeň a postoupili do čtvrtfinále, kde narazili na Třinec. I ten ale v prvním domácím zápase dokázali porazit, a to vysoko 5:2! Pokud bychom šli ještě dál, za zmínku stojí i poslední barážová účast Bruslařů, kdy v třízápasové domácí sérii nedarovali soupeřům se skvělými fanoušky v zádech ani jeden bod!

Stále tedy platí, že ŠKOENERGO Aréna je domácí pevnost! Pojďme ukázat, kdo je tu doma a žeňme Bruslaře za dalšími body v sérii!